Új fejezet nyílik a MUISZ történetében

Forrás: turizmus.com

 2015. november 26. 17:27

Mondhatni történelmi léptékű változásról döntött november 25-i közgyűlésén a MUISZ: a differenciált tagdíj bevezetését, amely minőségi változást hozhat a működésben, egyhangúlag fogadta el a tagság.

Több más mellett a fenti volt a legfontosabb témája a Magyar Utazási Irodák Szövetsége közgyűlésének, amelyen csaknem 100 utazási irodás kolléga vett részt a Hilton Budapest szállodában. A közgyűlés kezdetén a tagság megemlékezett Molnár Gabrielláról, emléke előtt egy perces néma felállással és szakmai érdemeinek felidézésével tisztelegtek.

Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár a kedvező statisztikák mellett fontos adatra hívta fel a figyelmet: a turisztikai bevételek egynegyede utaztatásból származik, a regisztrált 1298 iroda forgalma a KSH adatai szerint 7 százalékkal bővült. Az NGM továbbra is számít a MUISZ segítő együttműködésre, az új csomagtúra irányelv hazai joganyagba való átültetésében ez a közös munka már el is kezdődött.

 

A csomagtúra irányelv lényegi pontjait, és az ezek nyomán életbe lépő fontos változásokat szedte csokorba előadásában Gyenizse Dorottya főosztály-vezető, felhívva a figyelmet arra, hogy a következő 24 hónap áll rendelkezésre a változások átültetésére, és tovább 6 azok alkalmazására. A változásokról részletesen írtunk a Turizmus Panoráma novemberi számában, cikkünk ITT olvasható.

Megtisztelte jelenlétével az eseményt Glázer Tamás, az MT Zrt. vezérigazgató-helyettese is, és ismertette a következő évi marketingterv főbb sarokpontjait. Mint kiemelte, a GINOP-on keresztül megnyíló pluszforrások sok lehetőséget nyitnak meg az MT Zrt., és így az utaztató előtt is, akiknek az együttműködésére a különböző akciók keretében a jövőben is számít a marketingszervezet.

Békési Tamás, az MKEH osztályvezetője azt ismertette részletesen, milyen tennivalója van az irodáknak a tevékenységért felelős személlyel összefüggő bejelentési kötelezettség életbe lépése kapcsán. Fontos, hogy a határidő december 31.

Erdei Bálint tartalmas és dinamikus elnöki beszámolóban összegezte az elmúlt év tevékenységét, eredményeit és a jövőbeni terveket. Mint mondta, továbbra is kiemelt cél vonzóvá tenni a MUISZ tagságot, hogy a kollégák akarjanak, szeressenek ehhez a közösséghez tartozni. A szövetség szeretne a későbbiekben egyfajta minősítési rendszert bevezetni, megerősítené a titkárságot, intenzív médiakampányokat indítana nemcsak a szakma, de a nagyközönség felé is. Felmerült az is, hogy esetenként a közgyűlést tartsák külföldön.

A tervek megvalósításában, a tagság és a szövetség megerősítésében, hatékonyságának növelésében mindenképpen mérföldkőnek számít, hogy a tagság egyhangúlag elfogadta a differenciált, forgalomarányos tagdíjfizetést.