Új fejlesztéseket adtak át a Velencei-tónál

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 29. 15:39

Eseménydús volt az elmúlt hét a Velencei-tónál: megújult gyógycentrumot, sportcsarnokká bővült tornatermet avattak, emlékszobrot adtak át.

Alig egy hete avatták fel az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő megújult gyógycentrumát és balneoterápiás részlegét: a helyiségek csúszásmentes burkolatot kaptak, a súlyfürdő medencét újraburkolták és szerelvényezték. Az iszap-, és masszázskezelők teljes átalakításon estek át, korszerűbbé, barátságosabbá váltak, más-más tematika (kávé, narancs, tavasz) szerint szépültek meg. A 70 millió forintos beruházás önerőből valósult meg. Az elmúlt év megnövekedett vendégforgalmához igazodva a kapacitás 10 kezelőhelyiséggel bővült.

A gárdonyi általános iskola tornaterme sportcsarnokká bővült. A 110 millió forintos beruházás révén szabványos méretű kézilabdapálya létesült a városban, az átadást szeptember 26-án sportgálával ünnepelték. A TAO-pályázaton elnyert 75 millió forintos támogatás mellé a település önkormányzata 35 millió forint önrészt biztosított.

A tóparti kerékpárút mellett kialakított sétányon,az agárdi csónakkikötőnél szeptember 27-én átadott Herman Ottó szobor a sétány mellé tervezett szoborpark első eleme, Kontur András szobrászművész alkotása.