Új főbejáratot és arculatot kapott Bükfürdő

Forrás: turizmus.com

 2018. július 31. 10:40

Július 27-én adták át Bükfürdő új főbejáratát, amely nemcsak fontos állomás a város és a fürdő történetében, hanem egy új kezdet is egyben. A megnyitót követően rendezték meg a Magyar Fürdőszövetség égisze alatt a 9. Strandok Éjszakáját is az élményfürdőben.

Az új főbejáratot Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere és Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója adta át.

Ágh Péter ünnepi beszédében kiemelte: Bükfürdő új főbejárata egy olyan kapu, ahonnan jó elindulni, és ahová jó megérkezni is. A fürdő történetének 56 éve alatt minőségi és kiemelkedő szolgáltatásokkal várta a pihenni és fürdőzni vágyókat, és a jövőbeni fejlesztéseknek köszönhetően ez továbbra is így lesz. Dr. Németh Sándor polgármester elmondta, hogy a fürdő korszerűsítésével párhuzamosan Bükön és Bükfürdőn is hasonló fejlesztések folynak.

A modern főbejárat

Fotó: Bükfürdő

A fürdő vezérigazgatója, Boros László Attila olyan építészeti alkotásnak nevezte a főbejáratot, amely újjáformálja a fürdő megjelenését az elkövetkezendő évtizedekre. Az új főbejárat modern, letisztult mégis látványos kinézetével a fürdő új stílusához igazodik. „Ez az a stílus és minőség, ami Bükfürdő arculatát az előttünk álló beruházásoknál meghatározza majd.” – emelte ki a vezérigazgató. A bejárat előtt impozáns üvegtoronyról vízesés hullik alá, esténként pedig fényjátékkal egészül ki a látvány. A belső tér még nyitottabb és világosabb lett, a vendégek kiszolgálását pedig további négy pénztárral bővítették.

Az új bejárat mellett még egy újdonságot mutattak be, a fürdő új arculatát, amelyben az őselemek elevenednek meg: az éltető víz, az energiával feltöltő nap és maga a zöld természet. Ezzel együtt az eddigi Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum elnevezést is felváltja a Bükfürdő Themal & Spa.

Július 28-tól már csak az új főbejárat és a nyári bejárat üzemel, a korábban „A” bejáratnak hívott épületrész bezárt. A fürdő átépítése és korszerűsítése természetesen még nem állt meg itt, hiszen szeptember 15-től kezdődnek meg a Szent Kelemen gyógymedence átalakítási munkálatai.