Új globális gyűjtőmárkát mutatott be az Accor

Forrás: turizmus.com

 2023. január 20. 12:23

A Handwritten Collection 13 középkategóriás szállodával indul el a világ minden táján. Az új márka különlegessége, hogy a hoteltulajdonosok saját érdeklődési körüket, karakterüket is beleviszik a szállodák kialakításába, kínálatába.

A globális Handwritten Collection portfóliót január 19-én mutatták be egy Párizsban tartott nemzetközi online sajtótájékoztatón. Ez a szállodalánc harmadik kollekciója, a prémium brandet, az MGallery Hotel Collection-t 2008-ban, míg a luxuskategóriás Emblems Collection-t tavaly vezették be.

13 hotel már csatlakozott az Accor középkategóriás portfóliójához

Fotó: Accor Hotel Group

Az Accor világszerte több mint 110 hotellel tárgyal a legújabb portfólióhoz történő csatlakozásról, az érintett szállodák összesen több mint 11 500 szobával rendelkeznek.

 

Sorra nyílnak az új branddel fémjelzett szállodák

A minap, amikor bejelentették a kollekció indulását, sikerült egy olasz szállodával is megegyezniük, így összesen 13 hotellel indul majd a Handwritten Collection, melyek közül öt várhatóan 2023 első harmadában meg is nyílik.

Az öt szálloda: a Hotel Shanghai Sheshan Oriental, Handwritten Collection (Sanghaj, Kína), a Le Saint Gervais Hotel & Spa, Handwritten Collection (Saint Gervais, Franciaország), a Wonil Hotel Perth, Handwritten Collection (Perth, Ausztrália), a Hotel Morris, Handwritten Collection (Sydney, Ausztrália) és a Le Splendid Hotel Lac d'Annecy, Handwritten Collection (Annecy, Franciaország).

handwritten_accor

A párizsi Montmartre-on található ház tulajdonosa például repülő- és autómodellekkel díszíti majd a hotelt

Fotó: Accor Hotel Group

Az év során és később az alábbi hotelek nyílnak meg: Hotel Les Capitouls Toulouse Centre (Franciaország); Oru Hub Hotel, Handwritten Collection (Tallinn, Észtország), Square Lodge Hotel La Roche sur Yon, Handwritten Collection (La Roche-sur-Yon, Franciaország), Sunrise Premium Resort, Handwritten Collection (Hoi An, Vietnam), Paris Montmartre Sacré Coeur*, Handwritten Collection (Párizs), emellett nyílik szálloda Bukarestben, Madridban – és legújabb csatlakozóként Olaszországban, Salentóban is. A Handwritten Collection portfóliója 2030-ra várhatóan több mint 250 szállodát tartalmaz majd.

A szállodák egyediek, mint a kézírás

A kollekció tagjai meghitt hangulatú, személyes élményt nyújtó, otthonos és stílusos szállodák, melyekbe a hotelek tulajdonosai saját kézjegyüket, érdeklődési körüket, karakterüket is beleviszik, ezzel is fokozva a vendégélményt.

handwritten_accor

A Hotel Morris (Sydney) tulajdonosa a sörökért rajong

Fotó: Accor Hotel Group

„A Handwritten Collection elbűvölő és egyedi hotelekkel gazdagítja az Accor gyűjtőmárkáinak szegmensét. Célunk – az autentikus vendégélményen túl – azon növekvő számú független és butikhotelek tulajdonosainak támogatása, akik sajátos arculatuk elvesztése nélkül erősítenék globális jelenlétüket, illetve növelnék ismertségüket és bevételeiket" – mondta Alex Schellenberger, az Accor prémium, középkategóriás és economy márkákért felelős marketingigazgatója a sajtótájékoztatón.

Hozzátette: "A Handwritten Collection szállodáit olyan utazók keresik, akik értékelik a szívmelengető úti élményeket, de szívesen veszik az eltérést a hagyományos vendéglátástól. A márka azon hoteltulajdonosok számára értékes, akiknek fontos szállodáik egyedi karaktere, ugyanakkor a meghatározó globális partner által biztosított előnyökre is vágynak."

 

Egy csipetnyi Törökország Franciaországban

A Handwritten Collection szállodák annyira különböznek egymástól, mintha minden egyes szállodatulajdonos saját elragadó, stílusos otthonába invitálná vendégeit. A vendégélmény a házigazda szellemiségét – ízlését, szenvedélyeit és személyisége apró sajátosságait – tükrözi. Minden egyes tulajdonos jelenléte érezhető lesz majd: karaktere és személyisége átszövi a szálloda életét, helyi anekdotákkal és élvezetes beszélgetéssel szórakoztatja a vendégeket, elbűvölő személyességel töltve meg a vendégélményt.

Az egyik példa, amivel bemutatták a szállodák egyediségét, az a francia Saint Gervais-ben található ház: az elegáns, művészi nyaralónak tervezett Le Saint Gervais Hotel & Spa a szecessziót kortárs stílusjegyekkel ötvözve kelti életre a történelmi falak szépségét, egy csipetnyi török kultúrával színesítve. A tulajdonos érdeklődése az oszmán történelem, gasztronómia és művészet iránt több helyen felfedezhető a szállodában.

handwritten_accor

A Le Saint Gervais Hotel & Spa olvasósarka

Fotó: Accor Hotel Group

A vendégélményt a török olvasósarok, a fürdőben felszolgált török kávé, turkish delight és gyógyteafőzetek, illetve a reggelinél elérhető török ételek emelik magasabb szintre.

„A házigazdák vendégekhez fűződő, mélyen átgondolt kapcsolata tükrözi értékeiket – tette hozzá Caroline Bénard, az Accor középkategóriás és economy márkákért felelős alelnöke. – A történetmesélés és az elkötelezettség pillanatai valódi kapcsolatot teremtenek a közös terekben és a szobákban is. A vendéglátó és a vendég közötti ilyen kötődés hozzájárul a tartalmasabb és emlékezetesebb élményhez.”

Az Oru Hub Hotel (Tallinn) üzenetekkel kedveskedik majd vendégeinek

Fotó: Accor Hotel Group

Független szállodák tulajdonosainak tervezve

A Handwritten Collection a független vendéglátók igényeit célozza meg. A bekapcsolódó hotelek többsége nem újonnan épül (jelenleg 80 százalék az átalakított épületek aránya), így egyszerűbb az átállás és a felfuttatás folyamata, fenntarthatóbb a növekedési és fejlődési modell. A márka szabványai rugalmasak, egyszerűek és könnyen követhetők. A Handwritten Collection közvetlen elérést kínál az Accor értékesítési, disztribúciós és hűségprogramjaihoz, így a tulajdonosok közvetlen megtérülést és bevételmaximalizálási lehetőséget kapnak, miközben a csoport környezeti, társadalmi és vállalatirányítási keretrendszere (ESG) által nyújtott előnyöket is élvezhetik.

handwritten_accor

A Hotel Morris (Sydney) belső terei is az alkoholos italokra, főzdékre fókuszálnak

Fotó: Accor Hotel Group

„2022-ben az Accor világszerte átlagosan naponta több mint egy szállodával kötött szerződést, és naponta majdnem egy szállodát meg is nyitottunk. Célunk, hogy folytassuk ezt a növekedést azáltal, hogy előre látjuk vendégeink igényeit, és igazodunk partnereink és tulajdonosaink befektetési szempontjaihoz" - mondta Camil Yazbeck, az Accor prémium, középkategóriás és economy márkákért felelős globális fejlesztési igazgatója.

Le Saint Gervais Hotel & Spa

Fotó: Accor Hotel Group

Hozzátette: "A független szállodák egyre inkább igénylik az Accor erőteljes értékesítési és disztribúciós tevékenységét, illetve hűségprogramjának előnyeit – mindez segít bevételeik növelésében és költségeik optimalizálásában, miközben saját karakterük megőrzésével tudnak kimagasló minőségű terméket, szolgáltatást és élményt kínálni. A Handwritten Collection ideális megoldás számukra, amely franchise szerződésre, valamint befektetésük rugalmas és költséghatékony tervezésére biztosít lehetőséget."