Újabb a&o hostel Koppenhágában

Forrás: turizmus.com

 2020. október 13. 12:47

Az a&o Copenhagen Sydhavn Koppenhágának és Dániának is a második legnagyobb hostele lett. A ház 137 szobával várja a turistákat, és jövőre tovább bővül.

Október elején nyílt meg a második a&o hostel Koppenhágában, Sydhavnen kerület központjában, ami mindössze két megállóra található a városközponttól és a híres Tivoli Gardentől.

A tágas épületegyüttes három részből áll: a házban 137 szoba, valamint két konferenciaterem és egy előcsarnok található. További 81 szoba kialakítása veszi kezdetét 2021 elején, mely egy teljesen új épületben fog megvalósulni.

A két épületet egy impozáns és hatalmas rendezvényterem fogja összekötni a jövő évben.

Az a&o Copenhagen Sydhavn ház

Fotó: a&o

“Koppenhága ideális helyszín az a&o számára, és örülünk, hogy most megnyithattuk második házunk kapuit is a vendégek előtt – mondta Oliver Winter vezérigazgató. – Optimisták vagyunk, és az első évben körülbelül már 70 000 vendégéjszakára számítunk.”

A berlini székhelyű hostellánc már 2017 óta jelen van a dán fővárosban. Eddig 168 szobával várták a nyüzsgő Nørrebro diáknegyedben a turistákat. A koronavírus ellenére az ház augusztusban 65% feletti, szeptemberben pedig 55% feletti átlagos kihasználtsággal ment.

 

4200 négyzetméteres homlokzat

Alig lehet különbséget tenni az a&o Copenhagen Sydhavn régi és új épületei között, mivel a 4200 négyzetméteres homlokzatot végig pala borítja. Mi ennek az oka? Egyértelműen az új megjelenés, az épület hőszigetelése és az energiahatékonyság növelése.

Ezenkívül az épület két nagy, egyenként 50 négyzetméteres konferenciateremmel és 35 külső parkolóval rendelkezik

A régi és az új épületeket egy átrium köti össze, amelyet úgy terveztek, hogy rendezvényteremként működjön a jövő évi megnyitást követően. További építészeti bravúr az újonnan felújított „fészertető”, amely megőrizte az épület kora ’70-es évekbeli építészeti stílusát.

 

További bővítési tervek

A koronavírus lelassította az építési folyamatokat is – mondta Henri Wilmes befektetési vezérigazgató –, de az a&o bővítési tervei nem változtak, nem álltak le. Augusztusban Budapest és most Koppenhága után további helyszínek fognak gazdagodni a&o hostelekkel, mint például Barcelona, Firenze és Heidelberg.

A második koppenhágai ház megnyitójával az a&o kedvezményes nyitási árakat kínál 2020. december 31-ig. A szobákat az a&o weboldalán, valamint utazási irodákon keresztül lehet foglalni.