Új házhozszállítási cég a piacon

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 27. 10:23

Az Uber futár verziójával száll versenybe a házhozszállítási piacon egy hazai startup, a FleetYou. Lényege, hogy az éttermek egy háttérrendszer segítségével tölthetik fel a kiszállítandó címeket, ami rögtön megjelenik a környéken járó aktív futároknak.

A FleetYou rendszerében viszont a megrendelő folyamatosan élőben nyomon követheti, hogy a futár épp merre jár ételével, így feleslegessé válik az étterem felé telefonálgatás a futár hollétéről, hisz csak rá kell néznie telefonjára. Az étterem fix kiadástól szabadul meg, a futárnak nem kell félnie a gyengébb időszakoktól, a vevő pedig biztosan időben kapja meg az ételt.


A FleetYou nem szabja meg a futároknak, hogy mennyit kereshetnek. Sőt, a kiszállításkor azonnal meg is kapják az azért járó címpénzt. Fontosnak tartják a futárok ellenőrzését. Ennek érdekében már a jelentkezéskor ki kell tölteniük egy részletes kérdőívet, melyből kiderül a jelentkező eddigi tapasztalata, időbeosztása. A végső kiválasztás a már megszűrt jelentkezőkkel való személyesen elbeszélgetést követően történik. A futárok a kiszállítás után értékelést kapnak.