Új helyszínnel és jótékonykodással jön a III. Murci Gasztrofesztivál

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 21. 14:03

Az elmúlt években olyannyira sikeresek lettek Balatonlellén a kishegyi rendezvények, hogy egyre többen tették fel a kérdést: ugye lesz Murci? A jelenlegi szabályzások értelmében a szervezők úgy döntöttek, hogy belevágnak a szervezésbe.

A rendezvényre a környék legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái mellett számos más vállalkozó települ ki, hogy egy közös gasztrofesztiválon mutassa meg: a Balaton ősszel is kiváló úti cél lehet.

Nyolc helyszínen 11 étterem, 9 borászat, 2 cukrászda és 1 delikát üzlet kínálja majd a finomabbnál finomabb portékáit, mindemellett megtalálhatók lesznek a környék kézművesei is.

A Murci védettségi igazolvány nélkül is látogatható

Fotó: Murci Gasztrofesztivál

Az eddig megszokott helyszíneken kívül egy új, kultikus helyszínen – a Bolemon tanyán is várják a látogatókat, ami skanzenszerű épületeivel, gondozott kertjével kiválóan beleillik a kishegyi hangulatba. „Új résztvevők és új helyszín is lesz, ami azt jelenti, hogy fejlődik a rendezvény, fejlődik a környék gasztronómiája, és ez mindenképpen egy előremutató dolog” – fogalmazott Pócz József borász.

A rendezvényen második alkalommal adják át a rendezvényt szervező vállalkozók által alapított „Büszkeségünk” díjat. Az elsőt a balatonlellei magyar és Európa-bajnok bokszoló, Dévényi Izabel kapta.

Idén a szervezők választása a Magyar Gyermekmentő alapítványra és az általuk megálmodott balatonlellei Gyermekmentési Pontra esett. A díjon felül minden helyszínen gyűjtést is szerveznek, hogy ezzel is támogassák a projekt mihamarabbi létrejöttét.

„Továbbra is nagyon fontosnak tartjuk a környékbeli embereket, az itt élőket, ezek a rendezvények nekik is szólnak, ezért gondoltuk, hogy díjazzuk azokat, akik sport, kulturális, vagy bármilyen területen kimagaslót nyújtanak. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány sok éve dolgozik Balatonlellén a nyári hónapokban, így méltán lehetünk büszkék rájuk” – mondta Tóth Balázs, a Dél Balatoni Borút Egyesület alelnöke, a BL YachtClub ügyvezetője.

Október 9-én újra birtokba vehetik az érdeklődők a balatonlellei Kishegyet

Fotó: Murci Gasztrofesztivál

A hatályos jogszabályok értelmében – mivel gasztrorendezvény –, a Murci védettségi igazolvány nélkül is látogatható.