Új hotel alapkövét tették le Pécsett

Forrás: bama.hu

 2014. október 14. 16:50

A napokban új pécsi hotel alapkövét tették le a történelmi belvároshoz közel, a befektető az egészségturizmusra építene – írta a bama.hu.

Egymilliárdos európai uniós támogatással, összesen mintegy 1,6 milliárd forintból épül meg Pécs új szállodája, egy úgynevezett Medihotel. Elsősorban az egészségturizmusra alapozna a befektető, amely egy pesti projektcég. AZ alapkőletételen a tulajdonos egri cég ügyvezetője, Waller Kornél elmondta, hogy két budapesti anyacégük van, ingatlanfejlesztéssel foglalkoznak, és jövő nyárra szeretnék átadni a háromcsillagos házat. A vendégkört tekintve minél több közép- és nyugat-európai, elsősorban osztrák és német vendéget szeretnének.

Az Ipar utcában, gyakorlatilag az egykori Hard Rák Café helyén majdan épülő, 92 szobás új szálloda L-alakú lenne, s egyik utcafronti része a Bajcsy-Zsilinszky utcai MÁV-bérház déli részéhez csatlakozna. Waller Kornél szerint, ahogyan Pécs polgármestere,  Páva Zsolt szerint sem jelent abból a szempontból konkurenciát az épülő egészségturisztikai hotel a Mecseken lévő magánklinikának és az ahhoz közeli, szintén az egészségturizmusra alapozó új hotelnek, mert nem teljesen ugyanaz a profil – olvasható a bama.hu-n.

Fotó: bama.hu