Új innováció: handy, a szállodai okostelefon-rendszer

Forrás: Turizmus Panoráma

 2017. június 13. 15:32

A Magyarországon 3 hónappal ezelőtt bevezetésre került handy okostelefon-rendszer még számos turisztikai szakember számára ismeretlen lehet, azonban az első negyedév értékesítési mutatói nagy érdeklődést jeleznek – tájékoztatott Stelkovics Judit, a forgalmazó Tink Labs regionális vezetője.

A magyar mellett a cseh, a szlovák és a román piacokért is felelős szállodai szakember hangsúlyozta, a hospitality trendek kutatóinak mindegyike azt vetíti előre, hogy az Y generáció hamarosan számszerűen is jelentős szegmenst képvisel majd a vásárlóképes turisztikai keresletben, így a közeljövő vendégeinek körében. Az ő igényeiknek ezért is szükséges figyelmet szentelni és technológiai szempontból minél hamarabb korszerűsíteni a meglévő szállodai szolgáltatásokat.

 


De mi is a handy pontosan?

„Szerettük volna forradalmasítani a szállodai vendéglátás élményét, tovább növelve a kommunikációs lehetőségeket a vendégekkel, erősítve ezzel a vendégelégedettséget és mindezt úgy, hogy közben maximalizáljuk a szállodai bevételeket. A partnerhoteleinken keresztül mindezt lehetővé tesszük a handyvel, kiszolgálva ezzel több mint 12 millió látogatót világszerte” – mondta Vladimir Varnavskii, a Tink Labs Közép- és Kelet-Európárt felelős ügyvezető igazgatója.

A handyt forgalmazó Tink Labs egy hongkongi központú technológiai inkubátor, amely több irodával rendelkezik szerte a világon (London, Szingapúr, Milánó, New York…) A cég innovatív terméke, a handy a Bloomberg szerint is egy új mérföldkő az utazási technológiák fejlődésében és hamarosan 60 országban lesz elérhető az utazók számára.

A handy partnerszállodáinak vendégei kivihetik a készüléket a hotelen kívülre is és korlátlan wifit használva, nemzetközi és helyi hívásokat is ingyen bonyolítva maradhatnak állandóan online.


Az előre programozott gyorshívó gombok segítségével a vendégek a szálloda különböző részlegeit is azonnal elérik, csakúgy, mint a szálloda dolgozói a városban tartózkodó vendéget, biztosítva ezzel egy „Concierge on the Go” szolgáltatást is.

Az élmény további fokozása érdekében a handy City Guide-ja kalauzolja a vendégeket az adott desztináció turisztikai szempontból érdekes attrakcióihoz.

A push üzenetek funkcióval pedig bármilyen szállodán belüli aktuális promóció vagy program is kommunikálható a vendégek körében, amire ők azonnal reagálni tudnak.

Sokan azt gondolnánk, hogy a különböző szállodai applikációk a handy versenytársai, de ez korántsem igaz. Az appokkal az a kihívás, hogy nem tölti le elegendő vendég, így a láthatósága miatt sem éri el a hozzá fűzött eredményeket. A handy erre is megoldást kínál, hiszen bármilyen szállodai applikáció előre feltölthető a készülékre, amely így elérhetővé válik azok számára is, akik egyébként nem töltenék le azt saját készülékükre.



Valós idejű kommunikáció

A handy másik fontos funkciója, hogy folyamatos brandjelenlétet és valós idejű kommunikációt biztosít a vendég felé. Az üdvözlő képernyőn az adott szálloda logójára kattintva a weboldal jelenik meg, de akár egyedi tartalmak kialakítására is lehetőség van, aloldali bannerek formájában.

A handy az online reputációmenedzsmentben is segíti a szállodákat. „Egy olyan kompetitív, egyelőre még túlkínálati piacon, mint Budapest és Magyarország, különösen fontos az egyes szállodák online megítélése. A Tripadvisoron és a különböző online foglaló portálokon (OTA) elért helyezések, illetve a menedzsment által adott válaszok is kulcsfontosságúak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a foglalások számának radikális növekedése ezeken a csatornákon keresztül” – nyilatkozta Stelkovics Judit, aki az Aria Hotelben szerzett tapasztalatairól is beszélt egyben.


A szállodák weboldalára kihelyezhető a handy ikon, valamint kialakításra kerül a www.handy.travel oldalon egy kereshető „handy hotel kínálati menü” is, amely több látogatást és direkt foglalást generálhat a szállodáknak.

Végül említést kell tennünk arról a CMS online tartalomkezelő felületről, amely a handy OS saját fejlesztésű android operációs rendszerének a háttérplatformja. A rendszerből kinyert adatok alapján célzott marketingaktivitásokat eszközölhetünk, legyen szó upsellingről, vagy egy zárt csatornán történő kreatív promócióról.

A Tink Labs mögött a gyártó cég, a Foxconn áll, így a készülékállomány frissítése, illetve a dokkolók kompatibilitása is megoldott.

 

Akár 6 hónap tesztidő ingyenesen

Több nemzetközi nagy szállodalánccal is tárgyal a Tink Labs, ahol a céges hitvallás, az ösztönző programok, a corporate célkitűzések és egyéb fejlesztések figyelembevételével a handy készülékeket teljesen brandre és cégcsoport­sztenderdeknek megfelelően testreszabják.

A magyar piacon szintén egyre több együttműködés születik. Budapesten 30 szállodával történt megállapodás és még legalább ennyi házzal tárgyal a Tink Labs értékesítési csapata az ország különböző régióiban. A Mellow Mood Hotels szállodái mellett a Maison Bistro and Hotel az első szálloda, ahol a handy okostelefonokat a napokban telepítik.

 

A handy jelenleg ingyenesen kipróbálható akár 6 hónapra is. A tesztperiódus után, az eredmények függvényében dönti el az adott szálloda, hogy tovább folytatja-e a megállapodást a Tink Labsszel.

Az együttműködés sikeressége érdekében, illetve a handyben rejlő lehetőségek teljes kiaknázásában Gellért Linda és Stelkovics Judit tapasztalt turisztikai szakemberek segítik a szállodákat.

Elérhetőségek:

 

 

e-mail: judit.stelkovics@tinklabs.com

mobil: +36-70/627-8620

 

 

 

e-mail: linda.gellert@tinklabs.com

mobil: +36-30/659-3292

 

 

 

website: www.handy.travel

Kapcsolódó cikkek