Új intézkedés néhány amerikai szállodánál

Forrás: Travelpulse

 2018. január 08. 08:56

A Hilton hotellánc vezetőség azt javasolja a személyzetnek, hogy szóljanak a vezetőségnek vagy a biztonsági szolgálatnak, ha egy szoba ajtaján több mint 24 órája van kinn a „Kérem, ne zavarjanak!” jelzés.

A végső szót majd az egyes szállodák mondják ki, de a vezetés szerint a vendégek privát szférájának tiszteletben tartása mellett más szempontokat is érdemes figyelembe venni. A Hilton nem az egyetlen, számos hotel hasonló intézkedést vezetett be. A Wynn Resort még szigorúbb, arra kéri a személyzetet, már 12 óra után érdeklődjön, minden rendben van-e a vendéggel. Az orlandói Walt Disney World Resort több szállodájában a hagyományos „Ne zavarjanak!” táblát „A szoba foglalt” feliratúval helyettesítették, és az új utasítás szerint a személyzet egy tagjának legalább naponta egyszer be kell mennie minden egyes szobába, hogy megbizonyosodjon a vendégek biztonságáról – persze csak miután kopogott és azonosította magát.

Az új rendelkezéseket az Amerikai Szállodai Szövetség (American Hotel and Lodging Association, AHLA) is támogatja. „A szoba a szálloda tulajdona, és joga van ahhoz, hogy belépjen biztonsági okból, takarítás vagy karbantartás miatt.”

Több amerikai szállodában átgondolják a tábla használatát

Fotó: hotelmanagement.net

Nigel Glennie, a Hilton szóvivője nem kapcsolta össze a lépést a tavalyi las vegas-i lövöldözéssel, amikor egy fegyveres belelőtt az ünneplő tömegbe a Mandalay Bay Resortból, de nem kizárt, hogy ez áll a háttérben. Stephen Barth, a University of Houston professzora szerint a prostitúció és a drogok ellen is harcolhatnak ezzel a szállodák. Ő úgy véli, az intézkedésnek nem lesz negatív visszhangja. „Nagyon kevés olyan vendég van, aki 24 óránál hosszabb ideig kint hagyja a „Kérem, ne zavarjanak!” táblát. A legtöbb vendég észre sem fogja venni, hiszen ők igénybe veszik a napi szolgáltatásokat, sőt nagyra értékelik őket, és fizetnek értük.”

Míg a szállodák azon fáradoznak, hogy növeljék a vendégek biztonságát, a szakszervezetek a személyzet biztonságáért aggódnak. Néhány városban már telepítettek „pánikgombként” szolgáló eszközöket, amiket a személyzet tud használni veszély esetén.

Kapcsolódó cikkek