Új iparági szolgáltatás indul üdülőhely-fejlesztések sikerre viteléhez

Forrás: turizmus.com

 2021. március 30. 16:25

Hiánypótló közvetett finanszírozási megoldási lehetőséget vezet be az üdülőhelyi ingatlanfejlesztések területén a Resort Financing Solutions (RFS). A már nemzetközileg is bevált módszer hozzájárul a projektek megvalósulásához hazai, valamint közép- és délkelet-európai régiókra koncentrálva.

A Gomola Marius által irányított Horwath HTL, a legnagyobb nemzetközi szállodaipari tanácsadó hálózat és egyben a piac legrégebbi hazai szereplője, valamint Hegyi J. Attila, a bükfürdői Birdland Golf Club & Spa Resort alapítója és korábbi elnöke – az általuk megfogalmazott célkitűzések szerint – megoldási javaslataikkal a tervezés fázisában lévő vagy már megkezdett üdülőhely-fejlesztési projektek professzionális támogatását kívánják elősegíteni. Az RFS aktív értékesítési tevékenysége pedig hiánypótló a régió turisztikai ingatlanfejlesztés üzletágában.

"Az ingatlanok eladása a sikeres üdülőhely-fejlesztés egyik alappillére. Az RFS megoldásaival  végig kísérjük a beruházás teljes folyamatát a stratégiai tervezéstől a fejlesztési koncepción át a finanszírozási alternatívákig. Mivel levesszük az ingatlaneladások terhét a fejlesztők válláról, ezzel az aktív szerepvállalással közvetlenül hozzájárulunk a pénzügyi források egy meghatározó részének megteremtéséhez” – mondta Gomola Marius, aki maga is négy kontinensen szerzett üdülőhely-fejlesztési tanácsadó tapasztalatot. Így már a bankok is nyitottabbak a finanszírozásra, mivel a vevők bevonásával további biztosítékot látnak a fejlesztés a megvalósulásra.

Kiemelte még, hogy az RFS nem ingatlanügynökség, hanem változatos megoldásokat kínál mind a fejlesztők, mind azok számára, akiknek fontos, hogy második vagy harmadik ingatlanjukat szabadidő eltöltésére, egy új életforma megvalósítására, akár befektetésként is kamatoztathassák.

Nemzetközi tapasztalatokat is kamatoztatnának a hazai resortfejlesztésekben az RFS alapítói

Fotó: Nigel Edee/VP Hotel, Residentials & Golf Resort

"Vonzó jövőkép, az egymáshoz rendszerben kapcsolódó elemekből álló átgondolt fejlesztési koncepció, és a potenciális ügyfelek által jól ismert hotelbrandek nélkül az egyes resortokban megvalósuló ingatlanértékesítés legfeljebb részsikereket érhet el – tette hozzá Hegyi J. Attila. – Mindezt azokra a személyes tapasztalatokra alapozva mondom, melyeket a bükfürdői Birdland Golf Club beruházás keretében létrejött ötcsillagos Radisson Birdland Resort & Spa Hotel és Birdland Villapark fejlesztések során szereztünk. Ez nemcsak az első ilyen típusú, de az eddigi egyetlen olyan sikeres (golf)resort fejlesztés, ami rekordidő alatt és rekordáron valósította meg az üdülőhelyi ingatlanértékesítéseket Magyarországon.”

A közel két évtizedes bükfürdői tevékenységét követően Hegyi J. Attila megalapította a budapesti Academy City Golf Clubot, majd az elmúlt tíz évben Dél-Spanyolországban volt alkalma az ottani golfüdülőhely-fejlesztésekben és a golf & club menedzsmentben további nemzetközi tapasztalatokra is szert tenni.

További információ a Resort Financing Solutions szolgáltatásairól:

Hegyi J. Attila: AJHegyi@ResFinSol.com I +36 309 377 977
Gomola Marius: MGomola@ResFinSol.com I +36 70 778 5912

(X)