Új kapszulahotel nyílik jövőre Luzern óvárosában

Forrás: turizmus.com

 2023. június 07. 14:27

Jövőre új kapszulaszállodát adnak át Luzern óvárosában, az egyedi dizájnnal rendelkező, kényelmes szálláshelyet a Svájcban már bevált Capsule Hotel koncepció alapján alakítják ki.

Új kapszulahotel nyitja meg kapuit jövő tavasszal Luzernben. A 80 férőhelyes szálláshelyet a már több éve létező Capsule Hotel koncepció alapján alakítják ki az óvárosban – írja a travelnews.ch.

A Chapter Lucerne a Capsule Services AG negyedik szállodája lesz. Luzernben 2018 óta már üzemel egy kapszulahotel, ez volt az első ilyen típusú szálláshely Svájcban. A koncepció, úgy tűnik, bevált: a cég tavaly Európa legnagyobb kapszulaszállodáját is megnyitotta a zürichi repülőtér mellett, a Capsule Hotel – Alpine Garden kevesebb mint egy év alatt mintegy 45 ezer vendéget fogadott és 75 százalék körüli foglaltságot ért el. Ezenkívül Baselben is van a cégnek egy kapszulaszállodája.

A Chapter Lucerne pár méterre lesz található a híres Oroszlán emlékműtől. A vendégek a saját fejlesztésű kapszulákban (Swiss Capsule) pihenhetik ki magukat luzerni tartózkodásuk alatt, az „Open Zone” nevet viselő közösségi térben pedig étkezhetnek és beszélgethetnek egymással. A kapszulákba a többi Capsule Hotelhez hasonlóan itt is egy applikáción keresztül vagy a személyes kódjuk begépelésével juthatnak majd be.

A kapszulák dizájnjának témája az „artistic library” lesz, az apró szobákat különböző ismert könyvekről nevezik el, és helyi művészek alkotásai lesznek bennük láthatók.

A the LAB Capsule Hotel Luzernben

Fotó: Capsule Hotel

A Capsule Services AG egyik alapítója, Peter Schiffhauer szerint a Capsule Hotel a lényegre szorítkozó alvási lehetőséget, ezzel egyidejűleg maximális élményt kínál a vendégeknek. „Mindenkinek lehetővé tesszük, hogy felfedezze a világot” – nyilatkozta.

A Capsule Hotel honlapja szerint az alvókapszulákban két négyzetméternyi, zárható privátszférát kínálnak minőségi matraccal és ágyneművel, egyedi szellőzéssel, szabályozható világítással, USB- és elektromos csatlakozóval, tárolóhellyel, asztallal és tükörrel.

A cég nagy súlyt helyez a szállodák egyedi kialakítására. Mindegyik kapszulahotelnek külön élményvilága van – éjszakázhatunk a svájci erdőben, a delfinek között, érezhetjük magunkat úgy, mint egy űrhajós, vagy mint egy hegymászó a Svájci-Alpokban.