Új kávéfogyasztási trendek Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2015. február 11. 16:36

A bécsi kávé mindig is fogalom volt. Ám mint minden, ez is változik. A mai megszállott kávéimádók és a huszonéves internetfüggők körében nem a romantikus nosztalgikus bécsi kávéház-érzés dívik, ők már más megközelítésből tekintenek e forró fekete italra.

A kaffeemik nevű üzlet minden hónapban más és más fajta és másképpen pörkölt kávéval rukkol ki. Ezeket a különleges termékeket online is meg lehet rendelni, és csomagként megkapni, de ha úgy tetszik, el is lehet zarándokolni érte a Zollergassén lévő kis boltba. Bécsben kávéegyetem, vagy ha úgy tetszik, felsőfokú iskola is működik, profiknak és simán csak megszállottaknak: a Vienna School of Coffee elsősorban barista mestereket képez.

Az osztrák fővárosban egymás után nyílnak a fiatalok által üzemeltetett multi-kulti, trendi kis kávézók, mint a Kaffeemodul, ez a szűk kis üzlethelyiségben üzemelő minimalista üzlet, de szemléletében hasonló a CafféCouture, a Coffee Pirates vagy a POC, a People on Caffeine. Jonas Reindl kávébárjában késő éjjelig hozzájuthatunk egy kis frissítő forró italhoz.

Az Espressomobil Coffeebar egy egészen pici kávézó a Grinzing egyik villamos megállójában, ahonnan a legtöbben magukkal viszik forró kávéjukat, amelyet egyedi recept alapján készítenek el. Ma már a város számos pontján léteznek ezek a kicsi kávébárok, amelyeknek semmi köze nincs az újságolvasás közben, kényelmes fotelben, lassan elkortyolgatott melanzsnak...