Új kerékpárút épül Vonyarcvashegyen

Forrás: turizmus.com

 2015. október 29. 11:42

Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata a kormány és az Európai Unió támogatásának köszönhetően kerékpár- és gyalogút építésre nyert pályázatot, amely a 71 sz. főút forgalmáról tereli le a kerékpáros forgalmat.

Összességében 1.152 méter kerékpárforgalmi létesítmény készül el.A projekt megvalósítása során az Arany János – Iskola utca csatlakozásánál található kerékpárúthoz kapcsolódva, a vasúti átkelőhelyen átvezetve, a parti sétány mellett a futballpálya fölötti vasúti átkelőhelyig épül kerékpárút, illetve kerékpár- és gyalogút. A burkolati jellel elválasztott gyalog- és kétirányú kerékpárút csatlakozva a balatoni kerékpárút gerinchez – a vasúti pályán átvezetve – a „Vonyarc Marina" bejáratáig tart majd, 125 méter hosszúságban, és közel négy méter szélességben.

 

Épül továbbá kerékpáros pihenőhely a vasút és Marina közti szakaszon kerékpártárolókkal, padokkal, esőbeállóval, információs táblával, hulladékgyűjtő edényzettel. Az épülő kétirányú kerékpárúthoz csatlakoztatva a parti sétány mellett a Fürdő utcai horgászkikötőn átvezetve a futballpálya kerítése mellett északi oldalon a vasúti átkelőhelyig tart a kerékpárút 1.027,73 méter hosszú, és 2,5 méter széles épülő szakasza.

A 2.400 főt meghaladó állandó lakosságú községben az egyik legelterjedtebb közlekedési forma a kerékpár, melyet idősek és fiatalok egyaránt használnak. A hivatásforgalmi célú kerékpáros forgalom az utóbbi években folyamatosan nőtt.

http://vonyarcvashegy.hu/hirek/uj-kerekparut