Kilátás a Nagy Aletsch-gleccserre

Forrás: turizmus.com

 2015. június 22. 15:14

Új kilátóval és körtúrával várja a látogatókat a világörökséghez tartozó svájci Jungfrau-Aletsch alpesi hegyvidék. Családosoknak további újdonság a kötélpályás kalandpark Saas-Fee-ben és a vizes élményeket kínáló „Zauberwasser" Grächenben.

A Nagy Aletsch-gleccser a Grand Tour of Switzerland egyik legnagyobb Wallis kantonbeli attrakciója, amelyre a Moosfluh, az Eggishorn és a Bettmerhorn kilátókból nyílik csodálatos kilátás. A Moosfluh júniusban új kilátóval gazdagodik, speciális távcsöveivel könnyen felfedezhetővé válnak a környező hegyek és gleccserek. Az Eggishornon júliustól szintén új, könnyen bejárható, 9 állomást magába foglaló körtúraútvonal várja a turistákat, és mutatja be még közelebbről az Aletsch-gleccser különleges világát.

 

Idén nyarától a legkisebbek is bátran vállalkozhatnak a Saas-Fee-i kalandpark felfedezésére. A már négy éves kortól használható új gyermek-akadálypálya tíz kihívást jelentő feladattal várja őket. Gondtalan szórakozásukról biztonsági kötelek átfogó rendszere gondoskodik.

A Matter-völgyben található családbarát Grächen idén nyártól a helyiek által sounennek nevezett vízvezeték mentén kialakított „Zauberwasser" élményparkkal lepi meg vendégeit. A vízvezetékek több kilométer hosszú locsolóberendezésként működnek, elsősorban Wallis kanton száraz déli lejtőin. A történelmi építmények mentén vezető túraútvonal ma a környék egyik legkedveltebb kirándulóhelye. A Grächeni-tó partján emellett vízi játszóterek, lábfürdők, illetve pihenésre és kikapcsolódásra is lehetőséget nyújtó helyszínek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.