Új koncepció az ARAZ Étteremben

Forrás: turizmus.com

 2019. március 08. 09:58

Balajcza Norbert F&B manager tavaly őszi érkezésével folyamatosan alakult át a Continental Hotel Budapest szállodában működő ARAZ Étterem koncepciója.

Nemrégiben a menü újult meg, márciustól pedig vadonatúj étlappal rukkoltak elő.

A sokszorosan díjazott Barka Áron Chef de Cuisine és Balajcza Norbert közösen gondolták újra az étterem koncepcióját, egyensúlyt teremtve az alkotni vágyó séf és az üzemeltetési szempontokat inkább szem előtt tartó manager érdekei között.

Elsőként azt tekintették át, hogy mi az, amit esetleg a gazdaságosság szabályai mentén érdemes újragondolniuk. Szeretnének a minőségi, prémium színvonal irányába lépni, és ezt a vendégkört megcélozni az ebéd- és vacsoramenük terén. Néhány hete például business lunch is elérhető, és a választék nem napi, hanem heti, az ételeket tetszőlegesen párosíthatják össze a vendégek. Hétvégén pedig „Hétvégi pezsgés” a program, korlátlan pezsgőfogyasztással.

Balajcza Norbert és Barka Áron

Fotó: Grósz Balázs

Az étlap a bistro stílus és a fine dining között foglal helyet, összetettebb ételeket szerepeltetnek, néhány hagyományos étellel kiegészítve. Megtalálhatók rajta ismert ételek is, izgalmas tálalással. Mivel az új étlap valamivel szűkebb, kevesebb időt kell az előkészítésre fordítani, ezáltal több idő marad a tálalásra, és minden sokkal frissebben tud elkészülni. Szeretnék visszahozni a hagyományos ételeket is a kínálatba. A koncepcióváltás fokozatosan kiterjed majd a teljes F&B részlegre.

Az à la carte vendégeknek mintegy 80 százaléka külföldi, a déli business menünél pedig 50-50 százalék az arány, ezt az étlap kialakításakor is figyelembe vették.

Összességében pedig fiatalos éttermet szeretnének, egyedi karakterisztikával.