Új köntösben az egerszalóki Nosztalgia Strandfürdő

Forrás: turizmus.com

 2015. június 22. 16:31

Szinte családias hangulatú ünnepség keretében adta át Egerszalókon a megújult Nosztalgia Strandfürdőt a Saliris Resortot üzemeltető társaság új felszámolóbiztosa és Egerszalók polgármestere, Varga István június 20-án.

Az átadást megelőzően a vendégek egy héten keresztül tesztelhették a megújult fürdőt.

A háromhetes felújítás alatt a fürdő kiszolgáló épületei, öltöző, WC, zuhanyzó új helyre kerültek, a medencék előtti rész új burkolatot kapott, az egyik medence fölé féltetőt építettek, hogy esőben is legyen lehetőség a fürdőzésre. A szabad területek füvesítése megtörtént, így néhány héten belül kellemes napozófelületek állnak majd a vendégek rendelkezésére.

 

Bíró Ágnes fürdővezető felidézte: bizonyára sokan emlékeznek még arra, amikor a feltörő gyógyvíz akadály nélkül folyt végig a domboldalon és egy kis medencében gyűlt össze a vendégek örömére. A strandfürdő ezt a nosztalgikus érzést szeretné feleleveníteni. Tavaly csaknem 64 ezer látogatójuk volt, ahhoz, hogy ez a szám tovább emelkedjen, nagy szükség volt már az átalakításra, hogy kulturált környezetben tudják fogadni a vendégeket.

Szádeczky Kornélia, a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület TDM-menedzsere üdvözölte a fürdőzés körülményeinek változását, hiszen egy olyan, wellnesselemektől mentes, de igen hosszú nyitva tartással üzemelő fürdőegység újult meg, amely az egyszerűségével és a gyógyvizkútból közvetlenül vizet kapó medencéivel a gyógyulásra vágyó idősebb vendégeket éppen úgy vonzza, mint az éjszakai fürdőzésre érkező fiatalokat, baráti társaságokat.