Új kulturális centrumot alakítanak ki Veszprémben

Forrás: MTI

 2013. október 02. 16:51

Mintegy 700 millió forintból újul meg Veszprémben a volt Hemo (Helyőrségi Klub) épülete, ahol a városi művelődési ház, a Kabóca Bábszínház és a városban működő civil szervezetek kapnak helyet.

Porga Gyula polgármester szerdai sajtótájékoztatóján felidézte: a honvédségtől ingyenes tulajdonba kapta a város a volt Hemo (helyőrségi klub) épületét, itt hozzák létre a közművelődés központját. Ide költözött ki a belvárosból a városi művelődési központ és a Kabóca Bábszínház.

Tájékoztatása szerint a hozzávetőleg 700 millió forintos, teljes finanszírozású Európai Uniós pályázatnak köszönhetően megújul a volt Hemo épülete; ebből az összegből hatékonnyá teszik az épület energiafelhasználását, de gondot fordítanak arra is, hogy a két intézmény által eddig biztosított magas színvonalú szolgáltatást fenntartsák.

A teljes épületenergetikai rekonstrukció mellett felújítják a volt Hemo színpadát, a belső tereket racionálisabban alakítják ki, hogy megfeleljen a művelődési ház és a bábszínház speciális igényeinek, és lesznek multifunkcionális terek.

Az Agóra Veszprém projekt keretében ezen a városrészen elindul a Smaragdváros elnevezésű városrehabilitáció is, ennek keretében a Hemo éttermét is felújítják.

A felújítás 2014 elején kezdődik el, s a tervek szerint 2015 február végére fejeződik be.