Új kulturális intézmény nyílik Veszprémben

Forrás: MTI

 2013. november 26. 21:38

Hétezer négyzetméteres, csaknem ötszáz fős hangversenyteremmel rendelkező új kulturális intézmény nyitja meg kapuit pénteken Veszprémben - tájékoztatta a tulajdonos az MTI-t.

Bélafi László, a Swing-Swing Kft. többségi tulajdonosa elmondta: a város régi moziját a kft. 2005-ben vásárolta meg, az önkormányzat 24,9 százalékos tulajdonrészt tartott meg. Az épületet 1,3 milliárd forintból újították fel különleges építészeti megoldással: a régi épületet vették körül az újjal.

Az épületben 471 fős hangversenytermet alakítottak ki, itt kap helyet a Mendelssohn Kamarazenekar, a városi vegyeskar, valamint itt játszik majd a Pannon Várszínház, amelynek Sose halunk meg című előadásával pénteken nyílik meg az új intézmény.

 

Az épület alsó részén található az ország egyik legismertebb szórakozóhelye, az Expresszó. Ezen kívül kávézó, étterem is működik a Hangvillában, amelyben ingyenes wifi is lesz.

Bélafi László szerint egy olyan közösségi teret kínálnak a veszprémi belvárosban, amely egyedülálló és ahol minden korosztály megtalálja a szórakozását a komolyzenétől a könnyűzenén át a színházi és egyéb produkciókig. A Hangvilla mindezek mellett helyet ad konferenciáknak, tanácskozásoknak és a városi rendezvényeknek is. Hozzátette: az év szinte minden napján lesz valamilyen rendezvény a Hangvillában, amely már reggelente kinyit a látogatók előtt.

A részletes programok awww.hangvilla.com oldalon olvashatók.