Új lakosztályok, friss jégből az Ice Hotelben

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 28. 12:29

Míg mi a nyár utolsó pillanatait élvezzük, a téli sportok kedvelői és a jéghotelek már a jeges-havas főszezonra készülnek. A Svédország északi részén található Jukkasjärvi – amely elsősorban Ice Hoteljéről híres világszerte – idén is új attrakciókkal várják a turistákat.

Korábban történt

Itt minden fagyott vízből készül, ez egyfajta jég á la carte. Ilyenkor már tervezik a minden évben újra alkotott jégszobrokat, a dermesztő belső tereket és a jégből formázott poharakat, amelyeknek nincs szükségük külön jégkockákra ahhoz, hogy hűvös maradjon a koktél. Csak a képzelet szab határt annak, mi is készülhet jégből.

Minden jégtömböt gondosan választanak ki, és közvetlenül az Északi-sarkvidéki Torne-folyóból nyerik ki azokat. Ezek sokkal tisztábbak és szebbek a mesterséges jégnél. December 15-re mindennek készen kell lenni, ekkor nyit a szálloda.


Húsz szoba és egy jégbár található a különleges élményt nyújtó hotelben, amelynek jelentős részét minden évben újra kell építeni, hiszen elolvad

Fotó: pinterest


Az új szobák megtervezésével már nyáron elkészültek a művészek: 15 csapat kezd hozzá hamarosan – 11 országot képviselve – hogy megalkossák és berendezzék az egyedi szobákat, a helyszínen található természetes és korlátlanul rendelkezésre álló nyersanyagból.  A legfrissebb attrakciók közé tartozik majd egy jégből emelt Faberge tojás.

A 2018-as új lakosztályok egyike az űrből nyert inspirációt, a neve Space Room, Adrian Bois és Pablo Lopez az alkotói. A felhő lakosztály neve Wandering Cloud, megálmodója Lisa Lindqvist, aki szintén részt vett az elmúlt évben a szobák feldíszítésében és megtervezésében. Amint a művész az egyik svéd lapnak nyilatkozta, ahogy végzett 2016-ban az utolsó lakosztállyal, rögtön tudta, hogy vissza kell jönnie.

Húsz szoba és egy jégbár található a különleges élményt nyújtó hotelben, amelynek jelentős részét minden évben újra kell építeni, hiszen elolvad. Márciusban kezdik el a Torne folyóból az ötezer tonna jégtömbönkénti kibányászását, amit az októberi építkezésig tárolnak.

Az Ice Hotel megalkotásának ötlete 30 éve született meg, és ma ez az egyik legkedveltebb téli turisztikai attrakció Svédországban.