Új látogatórekord a Szigeten

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 15. 20:14

Pénteken, majd szombaton is, a fesztivál történetében először buliztak 90 ezren egy időben a Szigeten. Az elmúlt hat nap alatt így már harmadszor lett teltházas a fesztivál.

Péntek éjszaka elfogytak az aznapra kiadható napijegyek a Szigetre, ahol például a Marina and the Diamonds, a Kasabian és Avicii adta egymásnak a Nagyszínpadot. Gerendai Károly főszervező elmondta, hogy bár az idén megnövelték ötezerrel a rendezvény kapacitását, már a megnövelt befogadóképesség sem volt elég, ugyanis késő estére minden aznapra szóló napijegy elfogyott.

Fotó: MTI / Mohai Balázs

 

A mínusz egyedik és nulladik napon, amikor nem teljes gőzzel megy a Sziget, 80 ezres a teltház, mivel ennyien férnek el a Nagyszínpad előtt, de a „rendes" napokon, amikor már minden helyszín üzemel, 90 ezer embert engednek be maximum. Pénteken először fordult elő, hogy a Sziget területén ennyien tartózkodtak egyszerre. Az összehasonlítás kedvéért: ez egyetlen nap alatt több mint kétszer annyi látogató, mint amennyi az első Szigeten 22 éve összesen megfordult egy hét alatt.

Szombatra azonban ez a csúcs már nem számított egyedinek, ugyanis a Kings of Leon, a Major Lazer – és megannyi más zenekar és előadás – ismét 90 ezres teltházat vonzott.

Eddigi történetének legmagasabb látogatószámait éri el a Sziget: az elmúlt hat nap alatt már harmadszor lett teltházas a fesztivál.