Új látvány és bemutatókonyhával gazdagodik a mórahalmi Kraller Borház

 2014. július 03. 14:49

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásával LEADER jogcím keretében sikeresen pályázott a Móra-Tourist Nonprofit Kft. a Kraller Borház régi raktárépületének felújítására.

A Gasztronómiai hagyományok életben tartását segítő látvány és bemutatókonyha kialakítása elnevezésű projekt keretében több mint 17,4 millió forint támogatást, nyert el a cég.

A 100 %-os intenzitású támogatásból az épület teljes belső felújítása valósult meg. Az építési kivitelezés során a konyhai szakhatósági előírások szerint különböző funkciókat ellátó helyiségek kerültek kialakítása, többek között konyha, húselőkészítő, zöldség-előkészítő. A pályázatból a modern konyhatechnológia lehetőségeinek megfelelően az egészséges táplálkozást elősegítő konyhagépek, edénykészlet és bútorzat került beszerzésre.

A felújított épület várhatóan ez év utolsó negyedévétől szolgálja majd a helyi gasztronómiai hagyományok ápolását az egészséges életmódra törekvés jegyében. A konyha működtetése partnerségben valósul meg a helyi gyermekétkeztetést ellátó konyhával, így nemcsak az üzemelés szakmai felügyelete válik biztosítottá, hanem a Mórahalmon tanuló diákoknak is lehetősége nyílik majd a konyha használatára az iskolai oktatások kiegészítéseként.