Új MGallery hotel nyílt

 2014. július 04. 14:20

Legendás helyszínen nyitott új MGallery hotelt a francia Accor-csoport. A párizsi Molitor, a két világháború között nyílt uszoda nem csak egy hétköznapi uszoda volt. Itt mutatták be a világon elsőként nyilvánosan a bikinit és innen indult világkörüli útjára a monokinis fürdő

A helyszín 2014-ben nyitotta meg újra kapuit, immáron az MGallery hotelportfolió legújabb tagjaként, ötvözve a fürdőzés, a művészet és a közösségi központ történelmi hagyományait a megújult szálloda megjelenésében. Az 1929-ben nyitott Molitor volt a legnépszerűbb uszoda Párizsban – két medencéjével, a sétányaival és avantgarde hangulatával. Az 1989-ben bezárt uszodát történelmi helyszínként tartották nyilván, majd művészek konvertálták át az épületet egy élénk városi művészközponttá – a Molitor így lett a párizsi underground temploma.

 

Az immár hotelként újranyitott, teljeskörűen felújított és egyedileg berendezett MGallery hotel építészeti központjában továbbra is a központi medence áll. A luxuskategóriás MGallery kollekció szobái és  spa részlege, a téli és a nyári medencék, az étterem melynek koncepcióját Yannick Alleno  alakította ki, a bár illetve a teraszok, sportolásra kialakított terek mindenhol  a  kreativitás és a jó közérzet uralkodik. A belső építészet sikerrel ragadja meg a Molitor korai idejének gála-hangulatát és a kései éveinek alternatív művészeti kultúráját. A belső tereket a különleges luxus mellett kortárs művészek képei határozzák meg.