Új műfaj született: Instagram-barát szálloda

Forrás: turizmus.com

 2019. június 17. 10:17

Azokat a szálláshelyeket hívják így újabban, amelyek különlegesek, és amelyekkel „villogni” lehet a közösségi oldalakon.

Tarkabarka Guinness-rekorder

Ha például kedveli a színkavalkádot, látogasson el a Resort World Genting-re, amely önmagában egy városrész! Egy domb tetején található, alig több mint 30 kilométerre Malajzia fővárosától, Kuala Lumpurtól. A komplexum több hotelből és egy vidámparkból áll. Az extravagánsan tarkára festett épületegyüttes összesen 7 351 szobájával a világ legnagyobb szállodája címet is kiérdemelte a Guinness-nyilvántartás szerint.

Az üdülőhely nagyon népszerű a Kuala Lumpurban élők és az ide látogatók körében, hiszen minden korosztály számára tartogat érdekes programokat, a játszóterektől a bowlingpályákig, a kaszinóktól a mozikig.

 

Álomhotel autómániásoknak

A stuttgarti V8 Hotel Classic Motorworld igazi álomszállás azok számára, akik szeretik az autókat és a sportot. Már a recepción találkozni lehet patinás, régi márkákkal, és a téma folytatódik a szobákban, amelyek mindegyike az autókkal kapcsolatos különféle tevékenységek jegyében van berendezve, például autójavító, mosókonyha, vagy benzinkút. Az ágyak egy része veterán autókhoz hasonlít. A létesítményben autómúzeum is található.

Állomszállás autórajongóknak

Fotó: v8hotel.de

Partra vetett luxusjacht

Kevés fényűzőbb dolog van, mint egy extravagáns, elegáns jacht. Dél-Korea keleti partjainál az építők azonban a szárazföldre építettek fel egy hatalmas szállodát, amely tengerjáró hajómonstrumot formáz. A Sun Cruise Resort és a Yacht pontosan olyannak lett megtervezve, mint egy óriási luxusyacht, és messziről úgy néz ki, mintha a parton horgonyozna.

Minden olyan, mint egy nagy hajón, csak az a különbség, hogy itt senki nem lesz tengeribeteg. A szálloda számos vízi sportlehetőséget, egy magánstrandot és egy saját kikötőt is kínál szolgáltatásként. A hotel máris igen népszerű az Instagramon.

Ezen a hajón senki nem lesz tengeribeteg

Fotó: Wikipedia

Kékre festett faház

A luxus ellentéte is érdekes lehet: az ausztráliai Perth-ben a jelenleg leggyakrabban fényképezett hely nem egy műemlék, vagy egy műalkotás. A Crawley Edge Boat Shed egy festői kis kék faház, amely mellett a helyi lakosok nap mint nap elhaladnak anélkül, hogy tudnák róla, hogy micsoda nevezetesség.

Amióta azonban a CNN utazási rovata bemutatta a házacskát, még szélesebb körben elterjedt az Instagramon, és olykor szinte megrohanják a fotómániás turisták.

 

Az északi fény faluja

Az északi fény mindig is kedvelt témája volt a turistáknak: a Finnországban található Saariselkäbent az északi fény falujának is nevezik. Az itteni kis vendégházak érdekessége, hogy anélkül tekinthetjük meg az üvegablakokon és falakon keresztül az északi fényt, hogy ki kellene lépniük a hidegbe.

Ugyanakkor persze számos kirándulást szerveznek itt a környéken, amelyek fő célja az északi fény vadászata – és persze az élmények megörökítése, valamint azonnali feltevése a közösségi oldalakra – írja összeállításában a svéd exressen.se szaklap.