Új online termék költségtudatos szálláshelyeknek

Forrás: turizmus.com

 2020. július 18. 11:54

Az STA Travel és a Klikkmánia új közös online hirdetési terméket kínál a hazai szálláshelyek számára.

Néhány éve parázs vita alakult ki szállodaláncok értékesítői és az utazási irodák kerekasztal-beszélgetésén arról, hogy a szállodák miért értékesítenek olyan sokat szállásfoglaló rendszereken keresztül, nyomott áron, ahelyett, hogy jobban koncentrálnának a vevőikre: az utazókra és az utazási irodákra. Akkor úgy tűnt, hogy a hazai szállodák „nem tekintik költségnek" azt a – nem kevés – jutalékot, amit a foglalórendszereknek fizetnek a közvetített utasokért - mondta el lapunknak Hajdú Attila, az STA Travel ügyvezetője.

A direkt hirdetés kifizetődőbb lehet a szállásadók részére

Fotó: 123rf.com

Az azóta eltelt időszakban a külföldi szakma egy része tudatosabbá vált, hangsúlyozza a szakember. Szakértők kiszámolták, hogy általában minden 8-10. vendégéjszaka árát viszik el a foglalórendszerek, de olyan esetet is találtak, amikor a jobb eladások, az első helyen való megjelentetés ára az volt, hogy minden 4. (!) éjszaka bevétele a közvetítő oldalnál landolt.

Biztosan itthon is vannak olyan szállodák, amelyek alaposabban igyekeznek megfogni most a költségeiket. Az STA Travel és digitális ügynöksége, a Klikkmánia új terméke azoknak a szállásadóknak szól, akik költségtudatosak, és készek arra, hogy a saját kezükbe vegyék házuk töltését a Covid-utáni időszakban, és képesek maguk kezelni vendégeik foglalásait.

A Szállásadó hirdetési csomagot kialakító online szakértő angliai tapasztalata szerint a közvetlenül megszerzett ügyfelek akvizíciója lényegesen olcsóbb, így akár 40-50%-os megtakarítás érhető el az ügyfélszerzési költségekben.