Új rendezvényhelyszínnel gyarapodik Villány

Forrás: turizmus.com

 2015. június 17. 09:32

A „borváros" központjában, mégis csendes helyen lévő Kiállító és Rendezvényház bokrétaavatóját néhány napja tartották, a nyitás július közepén várható a 100-130 fős rendezvények megtartására alkalmas, két pinceszárnyból álló létesítményben.

A tulajdonosok már csak az engedélyek megérkezésére várnak, ezt követően veheti birtokba a közönség az 1800-as években épült pincék megőrzésével kialakított rendezvényhelyszínt. A nagyobb, 100-130 fős, konferenciák megtartására is alkalmas rendezvénytermet a padlófűtéses és légkondicionált pinceágban alakították ki. A másik szárnyban, ahol meghagyták a pinceklímát, a sótéglák és a vörösbor jótékony hatását együttesen élvezhetik a 30 fős sószobában bort kóstoló vendégek. A központban természetesen van internet és a rendezvények megtartásához eszközök is bérelhetők. A fedett kapacitást tavasztól-őszig 60 fő ültetésére alkalmas terasz egészíti ki. A tágas udvaron a közeljövőben játszóteret építenek.

 

Az épület bormúzeumként és kiállítótérként is funkciónál, a termekben a szőlőműveléssel kapcsolatos eszközöket, régi sváb bútorokat, viseletet, használati tárgyakat lehet megtekinteni, a látogatókat régi, villányi fényképek csábítják időutazásra. Az állandó kiállítások mellett időszakos programokkal szórakoztatják majd a vendégeket.

 

Látványkonyhájukban tradicionális és modern ételek egyaránt készülnek, a vendégek kemencében és grillen készült ételeket kóstolhatnak meg. Borvacsorák szintén szerepelnek majd a kínálatban.

A több mint 150 millió forintos beruházást 83 millió forintos pályázati támogatással valósította meg a tulajdonos Secret Key Kft. Szálláslehetőséget a rendezvényháztól alig 100 méterre lévő panziójukban biztosítanak, 11 kétágyas, pótágyazható szobában.