Új séf az etyeki Haraszthy Pincészet éttermében

Forrás: turizmus.com

 2020. november 05. 19:08

A világ legjobb éttermeit megjárt brazil-portugál származású séf, André Bicalho a Baraka Budapest után 2020 októberétől az etyeki Haraszthy Pincészet éttermi csapatának élére került.

Széles körű nemzetközi tapasztalatát a Matador étterem Corporate Chef-jeként hasznosítja Diego Bautista amerikai-mexikói séffel közös kooperációban.

André Bicalho a világ különböző országait megjárta, számos területen dolgozott, amelyek közvetlenül vagy szorosan kapcsolódtak a gasztronómiához. Nagyjából 13 évet élt Európa legkülönbözőbb helyein: Spanyolországban, Portugáliában, Angliában, Belgiumban, Németországban, és 6 hónapos szakmai gyakorlatot teljesített a 2 Michelin-csillagos Villa René Lalique étteremben Jean-Georges Klein séf mellett a francia Elzász régióban.

André Bicalho

Fotó: Zsolnai Péter

Szenvedélyesen kísérletezik ízkombinációkkal, amelyeket aztán különleges étel költeményekké formál. Az öröm, a kreativitás, az innováció, az állandó tanulás lehetősége, valamint az anyatermészet ajándéka: a kincset érő nyersanyagok inspirálják minden egyes nap, mikor felveszi a szakácskötényét.

Magyarországra költözése után hírnevét a Baraka Budapest fine dining étterem főszakácsaként szerezte Budapesten és októbertől az etyeki Matador étterem Corporate Chef-jeként vált a Haraszthy csapat részévé.

Az étterem koncepciója nem változott, továbbra is a kultúrák sokszínűségét kívánja grill/steakhouse-ként és bisztróként képviselni.

Bemutatkozására a nagyközönség előtt a Haraszthy Pincészet Márton-napi borvacsoráján november 14-én kerül sor.

A 2006 óta működő, 2019-ben Matador névre keresztelt étterem teljesen megújult, a korábbi steakhouse irányvonal mellett fine dining technológiákat is alkalmazó bisztróvonallal várják a vendégeket.

Az etyeki Haraszthy Pincészet üzemeltetésébe tartozó étterem kiválóan tükrözi a tulajdonos multikulturális szellemiségét. Az argentin származású, de Magyarországon és Kaliforniában is otthon levő Carlos Coelho nemzetközi konyhai csapatával örömmel definiálta újra  az étterem koncepcióját, miszerint elsődleges célként határozták meg, hogy vendégeik számára tökéletes, akár egész napos élményt kínáljanak.

Bicalho szenvedélyesen kísérletezik ízkombinációkkal, amelyeket  különleges ételkölteményekké formál

Fotó: Zsolnai Péter

A Matador étterem egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkezik, szezonális alapanyagokkal és magas minőségű konyhatechnológiát alkalmazva készítik maradandó élményt jelentő ételeiket. A füstös ízeket következetesen építik be az ételekbe, mindig vigyázva arra, hogy összhangban legyenek és ne tereljék el a figyelmet borokról. Az étterem legfontosabb alkotóeleme a húsok minősége, a világ különböző pontjáról érkező hús alapanyagokból a steak ételek mellett kolbászt és felvágottat készítenek. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a helyi és szezonális alapanyagok használatára.

Az étterem borválasztéka kiegészül – az etyeki tételek mellett – az argentin és kaliforniai testvérpincészet vörösboraival, melyek kiválóan párosíthatóak a grill ételekhez.

Az Etyek szívében található Matador étterem tökéletesen visszaadja a környék vibráló energiáit mediterrán hangulatával, az elegáns pincészettel, a mindig nyüzsgő terasszal és medencével.

Kapcsolódó cikkek

Pezsgőkonferencia Etyeken

2020. szeptember 03.