Új séf az Ikonban

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 29. 13:01

Thür Ádám 13 év után költözött haza családjával Angliából, hogy itt kamatoztassa külföldön megszerzett tudását és tapasztalatát.

Az Ikon, Debrecen gasztronómiai zászlóshajója éppen ilyen szakembert keresett. Olyat, aki méltó utódja lesz Pataky Péternek, és aki méltó az „Ikon séfje” címre. A keresés, bár sokáig tartott, de Péter véletlen találkozása Ádámmal végül meghozta a sikert.

Thür Ádám 2005-ben költözött Angliába, ahol a vendéglátásban kezdett dolgozni. Ott a szakmai ranglétra minden egyes fokát bejárta, mielőtt Michelin csillagos étterembe került. Egy pubban kapott munkát, közben pedig elvégezte a vendéglátó szakiskolát.

Thür Ádám, az Ikon új séfje

Fotó: turizmus.com

A végzettség megszerzése után végigjárta a legjobb yorki éttermeket. Volt szakoktató, séfhelyettes egy Michelin csillagos étteremben, és szintén séf egy yorkshire-i királyi rezidencián. Az Ikonba már a York University executive chefjeként érkezett. Ott olyan magas rangú személyeknek főzött, mint például a jordániai herceg, vagy az angol királyi család tagjai.

Az Ikon új étlapja az új séf összeállításában szeptember 5-én debütál. Van rajta olyan kóstolósor is, amiben Thür Ádám megmutatja magát. A 6-7 fogásos kóstolóban felfedezhető Ádám Angliában szerzett tudása, tapasztalata, a szakma iránti alázata, az alapanyagok iránti tisztelete, valamint a lokális értékek és igények, illetve a szezonalitás. Az étlapon szezonális és helyi alapanyagokból készült különlegességek találhatóak, és épp a szezonalitás miatt 6-8 hetente megújul majd.