Új szállásfoglaló óriáscég Magyarországon

Forrás: Turizmus Panoráma

 2016. november 17. 12:39

Nemrégiben új, nemzetközi szereplő jelent meg az elektronikus szállásfoglalási rendszerek piacán: a Travelist by Secret Escapes 21 országban több mint 33 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik. A cég intenzív terjeszkedésbe kezdett és új piacokat hódít meg, köztük Kelet-Közép-Európát.

A nemzetközi szállásfoglalási rendszer nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy rendkívüli sebességgel piacvezető pozícióra törjön hazánkban is. Ehhez jó kiindulási alap az általa használt innovatív értékesítési mód, illetve a szállodákkal való újfajta együttműködés.

A Travelist márka, amely a csoporton belül Közép- és Kelet-Európában használatos, Lengyelországban már négy esztendeje működik, s éves szinten átlagosan 260 százalékos, dinamikus növekedés ért el eddig. Ez idő alatt több mint 3 millió felhasználóból álló bázist épített ki, és több mint 2000, kiváló színvonalú szolgáltatást nyújtó szálláshellyel működik együtt. A Travelist márka jelenleg négy piacot ölel fel: Lengyelországot, Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát – tájékoztatott Karolina Dąbrowska, a Közép- és Kelet-Európáért felelős értékesítési igazgató.

Karolina Dąbrowska, a Travelist Közép- és Kelet-Európáért felelős értékesítési igazgatója

 

Hogyan működik?

A Travelist by Secret Escapes a szállodák számára lehetőséget kínál az értékesítési csatornák bővítésére, hogy ezáltal még több vendéget fogadhassanak. Az intenzív promóció és a hatékony ajánlatkezelés révén a szálloda ajánlata olyan nagyszámú potenciális ügyfélhez jut el és olyan széles körben válik ismertté, amelyre saját erőből nem nyílna lehetőség.

Szintén fontos, hogy a Travelist by Secret Escapes csak gondosan kiválasztott, megfelelő színvonalú szálláshelyekkel működik együtt, az ajánlatokat pedig olyan réteghez is el tudja juttatni, amelyet a hagyományos foglalási oldalak nem feltétlenül érnek el. Ezt a felhasználók körében végzett felmérés is igazolja: 10-ből 9 utas egyáltalán nem tervezett utazni, 70 százalékuk pedig soha nem hallott még a szállodáról, amelyet végül kiválasztott.

 

Gondosan válogatott, de nem zárt kör

Ahhoz, hogy valaki megkapja a Travelist by Secret Escapes ajánlatait, a klub tagjává kell válnia.
A tagság ingyenes, és elég egyszer regisztrálni. Cserébe a felhasználó nemcsak nagy választékot és vonzó árakat kap, hanem garanciát is arra, hogy a kínálatban szereplő szállodák valóban a legjobb minőségűek.

A cég számára fontos mérföldkő volt 2015: a Google Ventures 60 millió dollárt fektetett a Secret Escapes-csoport új piacainak fejlesztésébe. A hatalmas beruházás óriási lendületet adott a Travelist számára, és jelentős előnyt konkurenciáihoz képest. Intenzív marketingbe kezdtek, és rendkívül széles körben, illetve kiemelt hatékonysággal reklámozzák az együttműködő szálláshelyeket mind a világhálón, mind a hagyományos csatornákon.

A cég Magyarországon is erőteljes reklámkampányokat indított az internetes böngészőkben és a közösségi oldalakon, affiliate rendszerekben, aminek köszönhetően a Travelist előrejelzései szerint 2016 végére csak Magyarországon több százezerre nő az utazások iránt érdeklődők adatbázisa.

 

Szállodatulajdonosok, ezt érdemes!

A Travelist by Secret Escapes tevékenységének alapvető jellemzője az átláthatóság. Fontos, hogy a cég kizárólag az eladás után kér jutalékot, semmilyen egyéb költséget nem számol fel a szálláshelyek promóciójáért. Vagyis a hoteleknek csak a forgalom után és azzal arányosan kerül pénzükbe az együttműködés. További előny, hogy a magyarországi szálláshelyeket természetesen nemcsak Magyarországon népszerűsíti a Travelist, hanem a többi piacon is, ahol elérhető a szolgáltatása. Ennek köszönhetően az ajánlat eljut a külföldi utazók széles köréhez is.

A Travelist budapesti irodája és a cég helyi képviselői révén a céggel való kapcsolatfelvétel gyors és közvetlen, az együttműködés iránt érdeklődő szállodák jelentkezését a contracts@secretescapes.com címen várják. (x)