Új szálláshelyek Békéscsabán

 2014. március 07. 14:09

Két szállodaberuházás is folyamatban van Békéscsabán, melyek nyomán egy négy- és egy háromcsillagos hotellel bővül hamarosan a csabai szálláshelykínálat.

A Gyógyító Magyarország Egészségipari Program keretében épülő Munkácsy Hotel négycsillagos szálloda lesz az egykori Sörház épületében, a Kórház utca 4. szám alatt, a Széchenyi Liget közvetlen szomszédságában. A műemléképület átalakításával, bővítésével, és egy új szárny építésével 24 szobaegységgel rendelkező, 50 férőhelyes szálláshely valósul meg.

Az alagsorba konferenciatermek kerülnek, az új rész poncéjében fitnesz- és wellne4ss-szolgáltatások kapnak helyet. A hotelben étterem, fogorvosi és sportrehabilitációs szolgáltatások is elérhetők lesznek.

A másik, háromcsillagos szálloda az Arcanum Hotel, melyre a TAPPE Szállítási és feldolgozó Kft. nyert 269 millió forintos támogatást az Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése elnevezésű pályázaton. A projekt összköltsége 479 millió forint, melyből a jaminai laktanyakomplexumot építik át szálláshellyé.

Az Arcanum Hotel összesen 26 szobával, 46 férőhellyel várja majd a vendégeket, wellness-szolgáltatásokat, éttermet is kialakítanak a házban.

A két szálláshely várhatóan 2015-től fogad vendégeket.