Új szálloda épül Tiszavasváriban

Forrás: Privátbankár

 2014. szeptember 03. 16:55

A helyi strandfürdőre alapozva, 2-2,5 milliárd forintos beruházással egy 50-100 férőhelyes szálloda felépítését tervezik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban - közölte a napokban Sotkó Gyula, a városban működő Tiszavasvári Strandfürdő marketing és kommunikációs vezetője.

Az építési tervek már készen vannak, a beruházási költségeket pedig kormányzati és európai uniós támogatásból fedeznék - tette hozzá.

Sotkó Gyula elmondta, a város üdülőövezetében, a Tisza közelében fekvő strandhoz közeli szabad területen építenék fel a szállodát, amely mellé fedett uszodát, mobil kempinget és apartman házakat is szeretnének létesíteni. Ezek közül a fedett uszoda beruházási költsége mintegy 50 millió forint lenne.

A környéken jelenleg nincsen elegendő szálláshely annak ellenére, hogy a nemrég felújított tiszadobi Andrássy-kastély és a tokaji borvidék a turisták kedvelt célpontja - magyarázta Sotkó Gyula, hozzátéve, kutatás-fejlesztési támogatásokra is szeretnének pályázni, mivel az itt feltörő gyógyvíz a hajdúszoboszlóival hasonló minőségű.

Privátbankár/MTI