Új szállodai dizájntrendek Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 10. 12:03

Hol vannak már a régi bordós-rózsaszínes székek, fakárpitok, szolid festményreprodukciók, szőnyegpadlók! Az a szálloda, amelyik sikert akar aratni - és ezt képes érvényesíteni szobaáraiban is - különleges atmoszférára törekszik, legalábbis erre utalnak a Bécsben nemrég feltűnt hotelenteriőrök.

A Hotel Dunauwalzer ötödik emeletét teljes egészében a régi osztrák márkáknak szenteli, a Piatnik kártyától a Mühlbauer kalapokig és az Ottakringer sörökig. Ez utóbbit nemcsak az étteremben kínálja, hanem a falon is: a tapétának hatalmas habzó csapolt sörrel teli korsó a mintája, méghozzá a hálószobában.

 

A trendi városlátogatókat és üzletembereket célozza meg a 25 órás szálloda (25hours Hotel Wien) amely egy mozgalmas, nagyvilági, a show businessben élen járó Bécs képét mutatja. Az extravagáns szobabelső felszabadultan játszik a színekkel: a sárga retró fotel, a lila kerek szőnyeg, a szürreális, kicsit Botero festményeire emlékeztető tapéta elütnek az eddigi császárvárosi miliőtől. Az Urbanauts Street Loft egyenesen a legújabb építészeti irányzatot idézi.

A luxus sem hiányzik természetesen: Európa második legdrágább, 820 négyzetméteres lakosztályával büszkélkedhet a Park Hyatt Vienna. A lakosztály, amelyben a bankok előszobáira emlékeztető bártól a négy teraszig és a konyháig minden benne van, egy éjszakára 20 ezer euróba kerül.