Új szállodák Bécsben: lakjon a Schönbrunni kastélyban!

 2014. június 03. 14:48

Bécsben több mint 430 szálláshely és több mint 62 000 vendégágy áll a turisták rendelkezésére. A kínálat a hagyományőrző elegáns szállodától a modern dizájnhoteleken át egészen a „low-budget" házakig terjed. A szállodafejlesztések folyamatosak.

A „Lean Luxury" márkaszegmensre koncentrál a 2014 májusában megnyitott Ruby Sofie Hotel. A 3. kerületben található, 154 ágyas szálloda koncepcióját tekintve a kisebb méretű, különleges dizájnnal ellátott szobák mellett tette le voksát, amelyeket kedvező áron kínál. Az olyan extrákról, mint az étterem vagy a fitneszterem, lemondtak a megvalósítók. 2014 júniusában nyitja meg kapuit a belvárosban található Park Hyatt Vienna. A 143 luxusszobával és lakosztállyal rendelkező ötcsillagos szálloda egy frissen renovált történelmi épületkomplexumban található, amely az új bécsi luxus bevásárlózónának, az úgynevezett „Goldenes Quartiernek" (www.goldenesquartier.at) is otthont ad.

 

Ausztria első Hyatt-szállodájában találhatunk egy SPA részleget, fitneszközpontot, fedett medencét, ínyencéttermet, szivarszalont és bárt, valamint egy 640 négyzetméteres rendezvényrészleget. 2014. júliusban két további Urbanauts Street Lofts is megnyitja kapuit a 4. kerületben. A szállodaszobákká átalakított egykori üzlethelyiségek a Belvederegasse 22. és 26. alatt találhatóak.

2014. április 30-tól a Schönbrunni kastélyban kialakított exkluzív lakosztály is várja vendégeit. Az Austria Trend Hotel által üzemeltetett Schönbrunni kastély lakosztály a keleti szárnyban, összesen 167 négyzetméteren kínál hamisítatlan császári légkört. Két hálószoba, két fürdőszoba, szalon, nappali és konyha áll a vendégek rendelkezésére. A berendezés és a bútorok Mária Terézia korát idézik, a stukkódíszek és a damaszt pedig a Habsburgok egykori nyári rezidenciájának stílusát adják vissza. A lakosztály minden kétséget kizáróan legnagyobb fénypontja a Schönbrunni kastélyparkra, a Gloriette-re és a Neptun kútra nyíló kilátás.

 

A spanyol Meliá Hotels International csoport 2014 februárjában nyitotta meg új négycsillagos szállodáját egy, a Duna bal partján álló látványos toronyházban. A 253 szobával és lakosztállyal rendelkező Meliá Vienna a „DC Tower 1" (Dominique Perrault építész alkotása) névre hallgató toronyház több emeletét is elfoglalja, egészen a pontosan a 4. emelettől egészen a 15. emeletig. A toronyház egyébként 250 méteres magasságával Ausztria legmagasabb épülete. Az 58 emeletes felhőkarcoló két legfelső emeletén található egy bár és egy étterem, amelyekből nagyszerű kilátás nyílik a városra.

 

A „Low-Budget" koncepcióval működő Motel One dizájnhotel további szállodák nyitását is tervezi Bécsben. A Motel One Wien-Westbahnhof (2011-ben nyitották meg) és a Motel One-Wien Prater (2013 végén nyitották meg) után 2014 második felében tervezik a 400 szobás Motel One Wien-Staatsoper megnyitását, amely egy műemlékvédelem alatt álló épületben kap helyet az opera közelében. A tervekben szerepel egy újabb, 530 szobás Motel One szálloda megnyitása 2015 közepén, az új bécsi főpályaudvar közelében. Ugyancsak a főpályaudvar közelében tervezik megnyitni 2015 elején a Hotel Schani Wien szállodát, amely 135 szobával várja majd a vendégeket. A szálláshely a bécsi hangulatot és a modern technológiákat igyekszik ötvözni egymással: egy bécsi szállodatulajdonos család többek között a stuttgarti IAO Fraunhofer Gazdálkodási és Szervezési Intézet segítségével alakítja a szálláshelyet „okos szállodává".

 

A 2015-ös év egy további szállodaprojektje a Stafa Tower Vienna: a Mariahilfer Straßén található egykori bevásárlóközpontot a BEHF bécsi építésziroda segítségével alakítják át 372 ágyas „Low-Budget" koncepcióval működő dizájnhotellé. Jelenleg még a tervezési fázisban van egy projekt a Ringstrassén: az Alkotmányvédelmi és Terrorizmusellenes Hivatal egykori székhelyén, a Schubertring 10-12 alatt szeretnének egy szállodát létrehozni.

 

Ruby Sofie Hotel, Marxergasse 17, 1030 Bécs, www.ruby-hotels.com

Park Hyatt Vienna, Am Hof 2, 1010 Bécs, www.vienna.park.hyatt.com

Urbanauts Street Lofts, www.urbanauts.at

Schönbrunni kastély lakosztály, Schönbrunni kastély, 1130 Bécs, www.thesuite.at

Meliá Vienna, Donau-City-Straße 1, 1220 Bécs, www.meliahotels.com

Motel One Wien-Staatsoper, Elisabethstraße 3-5, 1010 Bécs, www.motel-one.com

Motel One Wien-Hauptbahnhof, Gerhard-Bronner-Straße, 1100 Bécs, www.motel-one.com

Hotel Schani Wien, Karl-Popper-Straße/Alfred-Adler-Straße sarok, 1100 Bécs, www.hotelschani.com

Stafa Tower Vienna, Mariahilfer Straße 120, 1070 Bécs