Új szállodamárka Magyarországon: megnyitott a W Budapest

Forrás: turizmus.com

 2023. július 11. 18:38

A korábban a Balettintézetnek otthont adó, történelmi Drechsler-palotában, 151 stílusos szobával és lakosztállyal, valamint háromféle innovatív gasztronómia koncepcióval várja vendégeit a W Budapest.

„A W Hotels debütálása Budapesten óriási mérföldkövet jelent, emellett ikonikus márkánk dizájn-szellemiségének új korszakát jelzi" – nyilatkozta George Fleck, a W Hotels alelnöke és globális márkavezetője a szálloda által lapunknak megküldött sajtóanyagban.

Az egykori Balettintézet épületében nyílt meg a W Budapest

Fotó: W Budapest

Merész, izgalmas és helyi ihletésű design

Bowler James Brindley (London) és Bánáti + Hartvig (Magyarország) belsőépítészek gondosan restaurálták és újragondolták a Drechsler-palotát, ihletet merítve annak gazdag kultúrtörténetéből és sokrétű identitásából, mint egykori kávéház, közösségi központ és a Magyar Állami Balettintézet épülete, hogy ezekből lenyűgöző dizájn-narratívákat alkossanak. A budapesti DVM group volt a projekt generálkivitelezője, műemléki felújításának és belsőépítészeti kivitelei terveinek felelőse.

A palota története mellett - az újonnan felhelyezett díszítő elemek révén - a szálloda „második réteg" dizájntörténettel is rendelkezik, amely játékosan egymás mellé helyezi a város két oldalát, Budát és Pestet.

Magyarország nyüzsgő és eklektikus kulturális szcénája, beleértve a város híres sakkszeretetét és a baletthez való mélyen gyökerező kötődését, szintén megtalálható az új szálloda hangulatában.

Mindkettő finom mozdulatait testreszabott sakkfigura-lámpák és monokróm csempézett márványpadló, vagy lágy rózsaszín árnyalatok, ívelt vonalak és a táncforma kecses gördülékenysége által ihletett világítás fejezi ki.

Az összefonódó design narratívák jelen vannak a szálloda 151 jellegzetes vendégszobájában, köztük 45 lakosztályban

Fotó: W Budapest

Két méltán híres magyarországi kötődésű művész, Harry Houdini és Gábor Zsa Zsa, kreatív víziót adtak a belső tér koncepciójához, ezt tükrök segítségével valósítják meg, amelyek a hollywoodi csillogás optikai illúzióit és nosztalgikus hatását keltik életre.

Az összefonódó design narratívák jelen vannak a szálloda 151 jellegzetes vendégszobájában, köztük 45 lakosztályban. Az ötödik emelet egyedi fa-központú stílusa rokonságban áll a palota eredeti, helyreállított tetőtervével, míg a szálloda baletthez fűződő kapcsolatát tükrözi a teljesen fekete Extreme WOW lakosztály és a fehér WOW lakosztály, melyek a híres balettmű, a Hattyúk tava előtt tisztelegnek.

Fúziós étkezés és időtlen koktélkultúra

A W Budapest háromféle új ötletes koncepcióval nyit, amelyek célja a kíváncsiság felkeltése, valamint a vendégek és a helyiek közötti kapcsolatok előremozdítása. Riccardo Giraudi világszínvonalú restaurateur vezetésével a szálloda étterme, a Nightingale by Beefbar a szálloda gasztronómiai szíveként dobog. A híres Beefbar koncepció spinoffjaként az étterem mindenki számára elérhető bevezetést kínál az ázsiai konyhába, friss, hagyományos ázsiai ízeket párosítva a Beefbar jellegzetes, ikonikus húsételeivel, a pezsdítő kulináris élmények jegyében. A Nightingale by Beefbar konyhájának élén Fabio Polidori áll, aki barátokkal való megosztásra tervezett, kis tányérokból álló, sharing koncepciójú menüt állított össze.

A jellegzetes ételek közé tartozik a pikáns chipotle öntettel meglocsolt ropogós carpaccio, a sárgafarkú sashimi yuzu szarvasgomba szósszal, valamint a játékosan elnevezett Miss Bao, amely arra invitálja a vendégeket, hogy a karamellizált banánt isteni étcsokoládé szószba mártsák.

A Nightingale by Beefbar bárja kreatív koktélok sorát kínálja a bourbon alapú Nightingale Boulvardie-tól a gin és édes bor alapú Budapest Calling koktélig.

Dizájn és elegancia találkozása a szálloda halljában

Fotó: W Budapest

A beavatottak desztinációja, a Society25, a szálloda titkos és misztikus, alagsori speakeasy bárja. A koktéllista nyolc, a Drechsler-palota történelméből ihletett merített koktélt kínál, amelyek a város nagy korszakai, emberek és épületei előtt tisztelegnek, mindegyik tartalmaz egy-egy titokzatos összetevőt, amelyet a bár vezetője, Stefano Ripiccini alkotott meg.

 

Találkozás a W-ban

A földszinten található - a Nightingale étterembe tökéletesen beleolvadva - a W Lounge, a szálloda társadalmi epicentruma. Az üzleti megbeszélésektől és a könnyű ebédektől a késő esti mulatozásokig a W Lounge túlszárnyalja a nappal és az éjszaka határait, sharing koncepciójú menüt és egyedi koktélokat kínál a budapesti naplementét kísérő élő DJ-szettek mellé.

Az új szálloda számos tárgyaló- és rendezvényteremmel is büszkélkedhet, köztük a nagyszabású ünnepségek lebonyolítására ideális Great Room nevű térrel, valamint az üzleti találkozók és meghitt összejövetelek számára létrehozott két stúdióteremmel.

 

Rejtett oázis a város alatt

A titkos speakeasy bár szomszédságában található a W Budapest AWAY® Spa. A rejtett ajtók titkos terekbe vezetnek, ahol a vendégek nyugalmat találhatnak a nyüzsgő városban, és élvezhetik a csendet, kikapcsolódhatnak. Itt a Houdini által ihletett illúzió tükrökkel és víz-elemekkel kel életre, a végtelen tér és nyugalom érzetét keltve.

A Budapest híres termálfürdői által ihletett WET® medence a középpontban áll, és egy csábító oázist kínál hagyományos csempével és aranyhálóval, valamint nyugtató földszínekkel. Az AWAY® Spa öt kezelőszobával és számtalan luxus kezeléssel, valamint a „Quick Fix" menüvel büszkélkedhet. A FIT® fitneszközpont napi fitnesz- és wellbeing óráknak, valamint legmodernebb edzőteremnek ad otthon.