Új szállodát adtak át Fadd-Domboriban

Forrás: MTI

 2018. október 26. 16:13

Négycsillagos szolgáltatást nyújtó szállodát és éttermet adtak át október 26-án a Tolna megyei Fadd-Domboriban.

A szekszárdi székhelyű Tolnagro Kft. 1,3 milliárd forintot fordított a faddi Duna-holtág partján fekvő létesítményre. Az egykori Dombori Beach helyén kialakított, Donautica nevű 58 férőhelyes, mintegy 800 négyzetméter alapterületű szálloda 11 szobával, és hat apartman-házzal várja a vendégeket.

Varga József, az állatgyógyszereket forgalmazó Tolnagro Kft. tulajdonosa az MTI-nek elmondta: az ingatlan a 22. számú Állami Építőipari Vállalat üdülője volt, ahol az atomerőmű építésén dolgozott lengyel vendégmunkások is laktak. Az építkezés során a szállodához tartozó vízpartról több ezer köbméter iszapot szállítottak el, és 1700 köbméternyi Duna-homokkal töltötték fel.

A Donautica hotel és étterem

Fotó: donautica.hu

A KSH adatai szerint az elmúlt évben jelentősen nőtt a faddi üdülőterületen a kereskedelmi szállások férőhelyeinek száma: 2016-ban 635, 2017-ben 2053 férőhelyet tartottak nyilván. Fülöp János, Fadd polgármestere  elmondta: az utóbbi években sok, korábban vállalati üdülőként használt szálláshelyet újítottak fel.

A szálloda avatásán Bényi Dávid, Fadd alpolgármestere utalt arra, hogy az önkormányzat a Terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával felújította a dombori szabad strandot.