Új szárnnyal bővült a harkányi gyógyfürdőkórház

Forrás: MTI

 2014. október 21. 19:17

Másfél milliárd forintból új szárnnyal bővült a harkányi gyógyfürdőkórház, ahol az egészségturizmusra alapozva a gyógyvízre épülő kúracsomagokat dolgoztak ki.

Az elsősorban mozgásszervi, kardiológiai, nőgyógyászati rehabilitációt végző és reumatológiai ellátást biztosító, több mint 400 ágyas intézmény közleményében azt írta: az európai uniós és hazai támogatást élvező beruházásból épült, kedden átadott épületrészben 38 kétágyas és 7 akadálymentesített szoba, orvosi rendelők, központi váró, diszpécserközpont, konferenciaterem és egyebek mellett egy étterem kapott helyet. A gyógyászati kezeléseket gyógyvizes kádak, fényterápiás helyiség, tornatermek, masszázsrészleg, speciális kezelők teszik hatékonyabbá.

A fejlesztésnek köszönhetően az intézményben nemzetközi színvonalon tudják ellátni a mozgásszervi, nőgyógyászati és pikkelysömör-panaszokkal érkező hazai és külföldi betegeket, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő egészségturizmusra alapozva pedig harkányi gyógyvízre épülő gyógykúracsomagokat dolgoztak ki.