Új szervezeti felépítés az Accornál

 2014. március 26. 14:21

Tavaly ősszel új stratégiűát jelentett be az Accor Csoport, a folyamat részeként a vállalat felépítése is megváltozott: két nagy operatív egységgé formálódik át, különválik a HotelServices, azaz hotelüzemeltető és franchise átadó, illetve a HotelInvest, azaz hoteltulajdonos és befektető terület.

Sébastien Bazin, az Accor csoport elnök-vezérigazgatója 2013. novemberében  mutatta be a szállodacsoport új stratégiáját, melynek célja, hogy az Accor tovább erősítse piacvezető helyzetét, és ezzel párhuzamosan a világ legprofitábilisabb szállodacsoportjává váljon. A cél érdekében egy új vállalati struktúrát hozott létre, amely bevezetésre került az Accornál.

A képen Fabien Valentin és Michael Mücke

Az új felépítés keretében a vállalat két nagy operatív egységgé formálódik át: HotelServices – mint hotelüzemeltető és franchise átadó, illetve HotelInvest – mint hoteltulajdonos és befektető. Az Accor tíz fős globális felső vezetésének tagjaként, Peter Verhoeven a HotelServices észak-, közép- és kelet-európai vezérigazgatója.

Az újonnan létrehozott közép-európai regió központja Németország. Az új régió Skandináviától Németországon és Ausztrián keresztül egészen Kelet-Európáig, a Balkánig nyúlik, és magába foglalja az összes országot, ahol az Accor jelenleg szállodákat üzemeltet, különböző projektjei vannak, illetve projekteket tervez a jövőben. Németországon és Ausztrián kívül ezek az országok: Magyarország, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Svédország, Horvátország és Albánia. Lengyelország a továbbiakban is megmarad különálló egységként.

A jövőben az új közép-európai régió irányítása az Accor Németország központjából, Münchenből zajlik majd. Az Accor Németország vezetője és egyben az Accor HotelServices közép-európai vezérigazgatója Michael Mücke, az Accor Németország pénzügyi igazgatója és egyben az Accor HotelInvest közép-európai vezérigazgatója pedig Fabien Valentin.

 

Egységes szervezet és felelősségi körök a régióban

Az Accor márkái három szegmensbe tartoznak: Economy & Budget márkák (ibis Family), középkategóriás ("midscale") márkák (Mercure, Novotel, Suite Novotel) és Luxus & Felsőkategóriás márkák  (Pullman, MGallery, Sofitel), mindhárom szegmens élén egy-egy igen tapasztalt vezető áll majd a HotelServices csapatból. A marketing feladatokat a "Brand Operations" részlegen belül központilag fogják össze és irányítják az összes márkára vonatkozólag.

 

A jövőben Michael Mücke egy kilenc fős vezetőségi csapattal irányítja a közép-európai régiót, melynek tagjai a következők:

Philippe Alanou, Senior Vice President Economy & Budget Operations - Közép-Európa

Christian Giraud, Vice President Franchise & Development - Közép-Európa

Marie-Agnes Guy, Vice President Business Analysis, Purchasing & IT - Közép-Európa

Eike Alexander Kraft, Vice President Corporate Communications, PR & CSR - Közép-Európa

Gregory Maliassas, Senior Vice President Luxury & Upscale Operations - Közép-Európa

Simone Niedenzu, Senior Vice President Brand Operations - Közép-Európa

Volkmar Pfaff, Senior Vice President Midscale Operations Közép-Európa

Daniela Schade, Senior Vice President Sales, Distribution & Revenue Management - Közép-Európa

Michael Verhoff, Senior Vice President Human Resources - Közép-Európa

 

Magyar és magyarországi képviselők a HotelServices közép-európai vezetésében:

Philippe Godard, Regionális Igazgató Luxus & Felsőkategóriás szegmens - Ausztriai és Kelet- Európa, a Sofitel  Budapest Chain Bridge igazgatója

Bruno Vinette, Novotel Üzemeltetési Igazgató – Magyarország & Bulgária

Horváth Gábor, Mercure Üzemeltetési Igazgató – Magyarország & Szlovákia

Kormány Balázs, ibis Üzemeltetési Igazgató – Magyarország & Szlovákia

Popovits Éva, Értékesítési & Disztribúciós Igazgató – Magyarország & Bulgária

Király Zoltán, Brand Operations, Kommunikációs és PR Igazgató - Kelet-Európa

 

Fabien Valentin ugyancsak egységes struktúrát és felelősségi köröket vezetett be a HoteIInvest-en belül a közép-európai régióban. Az ő munkáját is egy kilenc fős vezetőségi csapat támogatja majd, amelynek fő feladata a vagyonkezelés és a pénzügyek kézbentartása lesz. A HotelInvest vezetőségi tagja az évek óta a magyarországi központban dolgozó Karim Boutemine, Közép – Európáért felelős Kontrolling Igazgató.