Új terápiás módszerek az Elixírben

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 11. 15:41

Nyáron már a szállóvendégek és a helyi lakosok előtt is bemutatkozott az Elixír Hotel medical wellness részlege, most azonban újabb egészségügyi szolgáltatással bővült a kínálat. Szeptembertől BEMER terápiával és oszteopátiával is várják a pácienseket.

Az oszteopátia egy alternatív diagnosztikai és kezelési módszer, amelyet egy amerikai orvos – Dr. A. T. Still – alapított a 19. század közepén. A módszer célja abban rejlik, hogy speciális manuális technikák segítségével történő kezeléssel a test tünetmentes funkcióképességét helyreállítsák.

Az oszteopátia egészen más, mint általában a masszázs, csontkovácsolás vagy a gerinc egyéb kezelési formái. Egyrészt a pácienseknek el tudnak lazulni, másrészt javulást éreznek minden alkalom után. A tapasztalatok szerint az oszteopátiával számos betegséget és panaszt lehet eredményesen kezelni: porckorongsérvet, térdfájdalmakat, megrándult ízületeket, székrekedést, hasmenést és gyulladásokat, migrént, hólyaghurutot, menstruációs panaszokat vagy az állkapocs fájdalmait.

 

Puskás Marina oszteopata szerint kezelés során nem okoz fájdalmat és hatékony minden életkorban és az élet minden stádiumában, születéstől az idős korig. A gyengéd érintések, amelyeket a terapeuta alkalmaz, ezt a gyógymódot az egyik legbiztonságosabb módszerré teszik, amely nyugodtan alkalmazható kisgyermekeknél, időseknél, illetve akut fájdalommal járó állapotok esetén is.

A BEMER-technológia a jelenleg legintenzívebben kutatott és leghatékonyabb fizikális kezelő módszert képviseli a kiegészítő terápiák és a preventív orvoslás terén is. Az érdeklődők minden hétfőn ingyenes bemutatón és orvosi tanácsadáson vehetnek részt, melyre a szálloda recepcióján lehet előzetesen jelentkezni egy egészségmegőrző kérdőív kitöltésével.

Dél-Alföld első medical wellness szállodája ötvözi a modern orvostudományt és a wellness szolgáltatásokat. Saját orvosi rendelőkkel, kezelőhelyiségekkel, terápiás medencével, szaunával és relax szobával rendelkezik. Az alternatív módszerek között a természetgyógyászat és a kineziológia mellett most már megtalálható a BEMER terápia és az oszteopátia is.