Új útvonalakért lobbizik a Budapest Airport a berlini ITB-n

 2014. március 06. 15:44

Új, a budapesti légi útvonalhálózatból eddig hiányzó desztinációk elindítása érdekében folytat szakmai egyeztetéseket és találkozókat a Budapest Airport szakember gárdája a berlini ITB-kiállításon, amely Európa legnagyobb és legrangosabb turisztikai fóruma.

A Budapest Airport – immár hagyományosan – stratégiai partnerével, a Magyar Turizmus Zrt.-vel közös standon állít ki a berlini szakvásáron.

Újabb németországi repülőjáratok elindításáról is tárgyalnak Berlinben a Budapest Airport járatfejlesztési szakemberei, hiszen Németország változatlanul a legnagyobb turista-küldő állam Magyarország partnerei közül. A magyar légiforgalmi szakemberek elsősorban olyan német nagyvárosokból szeretnének új járatokat hozni Budapestre, mint Hannover, Drezda, Lipcse és Nürnberg, valamint a bajorországi Memmingen. A Budapest Airport felmérései szerint ezekben a városokban és a hozzájuk kapcsolódó régiókban jelentős, eddig kihasználatlan turisztikai és utazási lehetőségek rejlenek. A berlini turisztikai szakvásáron részt vesz Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója is.

 

Az ITB (Internationale Tourismus-Börse, Berlin) a földrész legnagyobb idegenforgalmi kiállítása és vására. Az idei ITB-n, amelyet immár 48. alkalommal rendeznek meg 180 ország, nem kevesebb, mint 11 ezer kiállítója vesz részt. A vásár teljes kiállítói területe eléri a 160 000 négyzetmétert. A Budapest Airport a Magyar Turizmus Zrt. 300 négyzetméteres standján, 26 másik magyar kiállítóval együtt jelenik meg és mutatja be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásait a légitársasági partnereknek, a kereskedelmi cégeknek és a potenciális utasoknak is.

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni a Budapest Airport részvételének fontosságát ezen a kiállításon, hiszen ezen keresztül is tudjuk növelni a repülőtér jövőbeni forgalmát és ezzel hozzá tudunk járulni a magyar beutazó turizmus fejlesztéséhez is." – jelentette ki a kiállításon Jost Lammers.

A Budapest Airport vezérigazgatója így folytatta: „A legfrissebb idegforgalmi statisztikák nagyon bíztatóak: a Magyarországra irányuló beutazó turizmus gyorsabban bővül, mint a szomszédos Ausztriáé vagy régiós versenytársunké, Csehországé. Ezt hullámot szeretnénk meglovagolni és új légitársaságok Budapestre hozásával, az utazók számára még kedvezőbb menetrenddel szeretnénk kijönni a 2014/2015-ös téli menetrendi időszakban, amelynek már zajlanak az előkészítési és tervezési munkái."