Új üzemet épít 11 milliárdból a Vajda-Papír Kft.

Forrás: turizmus.com

 2017. június 15. 11:37

A Magyar Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásai közé sorolta és a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program keretében 4,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Vajda-Papír Kft.-t, amely új üzem építésébe kezdett Dunaföldváron.

Ezzel a vállalkozás nem csak több mint 100 új munkahelyet teremt majd, de a külföldi gyártás mellett mostantól hazai környezetben is képes lesz az alappapír előállítására – aminek eredményeképpen a közel két évtizedes töretlen hazai és nemzetközi fejlődést felmutató cégcsoport nem csak a hazai piacon, de a régióban is tovább erősíti majd eddigi meghatározó szerepét.

A Magyarországon első és egyetlen higiéniai háztartási papírtermékeket előállító integrált gyáregység Dunaföldváron áll üzembe. A létesítmény alapkövét hétfőn helyezték el a Tolna megyei város ipari parkjában.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az eseményen bejelentette: „a kormány 4,5 milliárd forinttal támogatja a beruházást a nagyvállalati támogatási program forrásaiból. Az elmúlt években komoly teljesítmény elért, de az európai uniós forrásokból kiszoruló magyar cégek növekedését segítő, hazai támogatású program egyre inkább beváltja a hozzáfűzött reményeket.”

A vállalt vezetője, Vajda Attila elmondta: „a 20 hektáros területen, a Scorpio-Trans Kft. kivitelezésében épülő, 23 ezer négyzetméteres üzem jövő februárra készül el, az üzemben a környezetvédelem és az energiahatékonyság szempontjából a legmodernebb technológiával dolgoznak majd”.

A vállalat hazai feldolgozó kapacitása ezzel százezer tonnára nő, amely mind a gyártói Ooops! márkával fémjelzett termékek, mind a számos, nemzetközi viszonylatban is értékesített sajátmárkás termékek további fejlődését teszi lehetővé.

(x)