Új vendéglátóegységek nyíltak Paloznakon

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2015. július 06. 13:31

A Sáfránkert Étterem a Csopak felett lévő Paloznak központjában, a Homola Borterasz a falu felett nyitotta meg kapuit. A remek borok, a kiváló minőségű alapanyagok és a csodás panoráma mindkét egységnek sajátja.

A Vincellér utcában lévő Homola Borterasz június vége óta fogadja a vendégeket a szomszédos Homola Pincészet boraival, az italokhoz kézműves szalámit, helyi sajtkészítők termékeit és friss zöldségeket tartalmazó hidegtálak szolgálnak kísérőül. A szőlősorokra és a Balatonra néző teraszon 40 főt tudnak fogadni, egyéni és csoportos vendégeket is várnak borkóstolásra. Az éves nyitva tartású egység belső helyiségének további 25 fő a kapacitása - tudtuk meg Somkuti Sándor üzletvezetőtől. Csoportoknak előre egyeztetett időpontban pincelátogatást is tartanak.

 

A július első napjaiban megnyitott Sáfránkert Vendéglőt Palóznak központjában, az egykori Akác Étterem helyén alakították ki a tulajdonosok. Az alapanyagok gondos beszerzésre Kerekes Sándor főséf nagy hangsúlyt fektet a 70-80 férőhelyes étteremben, mely szintén rendelkezik fedett helyiséggel és nyitott, télen részben téliesített terasszal is. Az étlap szezonálisan változik, az étlap alapja a grill konyha, de klasszikus fogások is rendelhetők.