Újabb belvárosi hotelek nyitás előtt

Forrás: Napi Gazdaság

 2016. február 16. 19:30

A tucatnyi épülőfélben levő hotel közül idén nyitott volna a Vörösmarty tér szomszédságában, a Dorottya utcában egy háromcsillagos hotel. A politikai hullámokat is vert, 120 szobás szálloda új tulajdonosa Kenyeres Sándor cége lett – írta a Napi Gazdaság.

Mint fogalmaznak, a Mammut bevásárlóközpontot létrehozó üzletember megjelenése azért meglepő, mert az elmúlt években Cipruson építkezett, magyarországi befektetéseiről nem érkezett hír.

A Napi Gazdaság értesülései szerint a Dorottya 8 Hotel Kft. - amelynek a Dominárium Kft. és a vaduzi bejegyzésű Andok Familienstiftung kezébe került - korábbi tulajdonosai (Lovas Péter és Serfőző Péter) a közelmúltban írták alá a szerződést, és ennek nyoma már a cégbírósági adatokban is fellelhető. A hárommilliárd forintos beruházás egyelőre jelentős lemaradásban van, még a bontási munkák folynak, így az átadás korábban megcélzott 2016 eleji határideje legalább egy évvel kitolódik.

A Vörösmarty tér sarkán épül egy ötcsillagos hotel, amely szinten új tulajdonoshoz került. Az épületet birtokló - és a beruházást megvalósító - Moons Kft. a közelmúltban cserélt gazdát. A befektető személye egyelőre nem jelent még meg a cégiratokban, de az adásvétel tényét ingatlanpiaci forrásaink megerősítették. Értesülések szerint a tulajdonosváltás nem érinti a jövendő hotel üzemeltetőjét, ez a híres Renaissance Hotel lesz. (A luxus hotelláncot 2007-ben vette meg az amerikai Marriott, a közelben Bécsben található két hoteljük.)

Épült az egykori Postapalotába tervezett Private Palace Hotel. Itt egy kétszáz szobás luxushotelt nyit majd egy német cég - vagy egy új befektető.

A bontás már évek óta folyik, de az új szálloda nyitásról semmi hír. A patinás épület 800 négyzetméteres udvara alatt kétszintes, 44 férőhelyes mélygarázst építenek és az udvart üvegtetővel fedik majd le. Szakmai berkekben itt is tulajdonosi váltásról beszélnek.

Új hotel kivitelezéséhez kezdenek a Postapalotával szemben is. Az ötvenszobás, háromcsillagos szálloda Váradi Ernőhöz köthető. Az ismert üzletember - aki korábban Európa néven budai szálloda-konferencia központot is épített, valamint a Pannon-Flax Nyrt. meghatározó tulajdonosa is volt - szintén nagy visszatérőnek számít a belvárosi ingatlanpiacon.

A Clark Ádám téren évtizedek óta éktelenkedő foghíjtelken is hamarosan építkeznek. A palánkokkal évek óta elzárt területen kétmilliárd forintos beruházással 90 szobás butikhotelt húznak fel. A tervek már évek óta elkészültek, de a finanszírozás csak az elmúlt év végére állt össze. A jövő nyáron átadásra kerülő szállodát a Market Zrt. építi, és külön érdekesség, hogy magyar üzemeltető működteti majd a páratlan panorámával és elhelyezkedéssel rendelkező hotelt.