Újabb fejlesztés Zalakaroson: megújul a fedett fürdő

 2013. szeptember 02. 13:24

Idén a Zalakarosi Fürdő három átadást is jegyezhet: a közelmúltban elkészült szaunaudvart már a vendégek rendelkezésére bocsátották, a próbaüzemben működő fedett vízi gyermekvilág átadása a közeljövőben várható, s elkezdődik a fedett fürdő korszerűsítése is, melynek befejezése karácsonyra várható.

A fedett részleg, a jellegzetes legyezőépület és környezete a Zalakarosi Fürdő legrégebbi része, már csak emiatt is indokolt a megújítása. A felújítás oka továbbá, hogy az épület környezetében több szolgáltatási elem zsúfolódott össze: szaunák, gőz, merülő medence, termál-úszómedence, büfé, étterem, miközben maga az épület zegzugos, sötét pihenőterekkel tűzdelt.

A felújítás során az egyes helyiségcsoportok megszüntetésével, rendezésével, részleges és teljes bontásával egy összefüggő pihenő-, és rekreációs zóna alakul ki, új kerti kapcsolattal. A megújult fedett fürdő kettős megközelítése továbbra is megmarad, de az üvegfalakkal határolt közlekedők a tereket átláthatóvá teszik.

A legyezőszerű épület alatti medencetér padozatának és homlokzati üveg portáljának felújítása nem csupán az esztétikumot növeli, de a racionálisabb energiagazdálkodást is lehetővé teszi.

A munkálatok során a gyógyászati blokk belső udvarában egy gyógytorna medencét alakítanak ki. Új eleme lesz az épületnek a tervezett tágas lépcsőház és panorámalift, mely a fedett fürdőt, a strandkertet, és a kert szintjén lévő, ugyancsak megújuló étteremet köti majd össze. A meglévő étterem favázas, fedett vendégterét adó épületrész bontását követően készül el az új épületben a vendégtér, az e fölött lévő tetőterasz a fedett fürdő pihenőterét növeli. Az étterem szintjén, a meglévő technológia és a belső vendégtér területén korszerű konyhatechnológia kialakítása tervezett.

A tervezett új lépcsőház és panorámás lift alsó szintjén kap helyet az új férfi, női-, és akadálymentesen kialakított WC blokk.

A munkálatok költségeit a fürdő pályázati és saját forrásból fedezi, a tényleges építkezés szeptember 2-án kezdődik és december közepén zárul.