Újabb látogatóbarát fejlesztések a Budakeszi Vadasparkban

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 03. 15:54

A Budakeszi Vadaspark mára szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű, vonzó, sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási centrummá nőtte ki magát.

E változásfolyamat egyik legújabb mérföldköve a 80-as években épült főbejárat felújítása és funkcionális bővítése. A jelenlegi főbejárat – mely az elmúlt 30 évben nemcsak jelképévé, hanem a Budakeszi Vadaspark egyik meghatározó elemévé is vált – művészeti értékét emeli az ifjú Szabó István által alkotott bronz szarvas szobor.

A most kezdődő fejlesztés tervezése során elsődleges szempont volt, hogy a kapu és a pénztár-épületek tetőszerkezetének jelenlegi stílusa ne vesszen el, hogy az új épület karaktere visszaidézze a mostani bejárat hangulatát, építészeti stílusát.

 

További szempont a vizesblokk fejlesztése, új WC, valamint az esélyegyenlőségi szempont alapján egy mozgássérült WC kialakítása is. Funkcióját tekintve megújul a pénztár, Baba-mama kuckó, valamint jelenlegi bejárat felületkezelésére is sor kerül.

A munkálatok 2015. augusztus 3-án kezdődnek, és a tervek szerint szeptember végén készül el az új főbejárat. A felújítás alatt a pénztár, a jegyvásárlás és a belépés a parkba zavartalanul működik tovább. A babák és mamák a mosdókban kialakított pelenkázó asztalt tudják használni, amíg el nem készül az új Baba-mama kuckó.