Újabb nagy kongresszus érkezik Budapestre! Sikeres pályázat Lisszabonban

 2014. június 04. 21:39

Sikeres pályázata nyomán a Magyar Nőorvos Társaság, s vele fővárosunk nyerte az Európai Kontraceptív és Reprodukciós Társaság (European Society of Contraception and Reproductive Health - ESC) 2018. évi kongresszusának rendezési jogát.

A kedvező döntés a szervezet május végi, Lisszabonban rendezett soros kongresszusán született, a pályázatot Prof. Dr. Bártfai György és Dr. Ács Nándor prezentálták a döntéshozóknak. A nemzetközi társaság tagjainak dön tése alapján Budapest jelentős fölénnyel nyert Madriddal szemben. A két konkurens város képviselői önálló standon mutatkoztak be. A rendezvényen a helyszíni promóciót a Magyar Turizmus Zrt. Kongresszusi Igazgatóságának munkatársa segítette.

A 2400-3000 fős kongresszus rendezési jogának elnyerése nagyszerű példája a közös munkának és lobbizásnak. A győzelem szakmailag is óriási sikerként könyvelhető el, mivel hasonló nagyságú, nőgyógyászati témájú kongresszust az elmúlt húsz évben nem rendeztek Magyarországon. A projekt támogatói: a Magyar Nőorvos Társaság, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a Magyar Turizmus Zrt., a Richter Gedeon Nyrt. és a lisszaboni magyar nagykövetség.

Konkoly Norbert nagykövet úr személyesen is részt vett a Richter Gedeon Nyrt. által szervezett díszvacsorán. A magyar pályázat gondozását, és a több mint 2 éve tartó előkészítő munkát a Congressline Kft. végezte a Magyar Nőorvos Társaság szakmai partnereként.