Újabb nemzetközi elismerés a magyarországi szociálturisztikai programnak

Forrás: turizmus.com

 2014. október 15. 12:17

Az Európai Nagycsaládosok Szövetségének (ELFAC) díja után újabb nemzetközi elismerésben részesült az Erzsébet-program.

A Nemzetközi Szociálturisztikai Szervezet (ISTO) októberi világkongresszusán a közgyűlés az Erzsébet-program végrehajtásáért felelős Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány jogi és nemzetközi igazgatóját, Dr. Pintér Andreát 4 évre beválasztotta a szervezet igazgatóságába.

Az ISTO – melynek az MNÜA 2000 óta tagja – 34 ország 144 szervezetét tömöríti, ezzel a világ legnagyobb szociálturisztikai ernyőszervezetének számít. A Nemzetközi Szociálturisztikai Szervezet célja annak elősegítése, hogy minél többen élhessenek az üdüléshez való jogukkal, különös tekintettel a fiatalokra, a családokra, az idősekre és a fogyatékkal élőkre. Ez az első alkalom, hogy egy magyar szervezet ilyen magas szinten képviseltetheti magát a Szervezet vezető testületében.

A hatékonyabb működés érdekében az idei évtől az ISTO regionális szekciókat hozott létre. Dr. Pintér Andrea az Igazgatóság mellett az Európai Szekció Koordinációs Bizottságába is felvételt nyert kétéves mandátummal. Tekintettel az Erzsébet-program európai elismertségére, az MNÜA képviselője a bővítésért és a szociális innovációért felelős pozíciót kapta meg a testületben.