Újabb rekord foglaltság várható a hosszú hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2021. október 26. 11:34

Mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat. A foglalási darabszámok alapján legnépszerűbb, észak-magyarországi régió szálláshelyeinek már csak nagyjából a negyede foglalható.

Az idén ez az egyetlen őszi hosszú hétvége, így nem csoda hogy népszerű az utazók körében. A legtöbben Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs szálláshelyeit foglalták le eddig – derül ki a Szallas.hu adataiból.

A top10 belföldi desztináció listájára ezen kívül még Szeged, Miskolctapolca, Zalakaros, Sárvár és Hévíz került fel. A legkeresettebb régiók közül Észak-Magyarországba szól a Szallas.hu-n leadott foglalások ötöde. A Balaton térsége a foglalások 15 százalékát, Budapest és vonzáskörzete a 13 százalékát, a Nyugat-Dunántúl pedig 13 százalékát zsebelte be. Tavalyhoz képest 10 százalék felett nőtt a kereslet a Nyugat-Dunántúl, Budapest és térsége, a Dél-Alföld, Dél-Dunántúl és az Észak-Alföld régiók szálláshelyei iránt. „A legnépszerűbb, észak-magyarországi régió szálláshelyeinek már csak kb. negyede foglalható" – mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. – Hasonló az arány Eger szabad szálláshelyeit illetően, Gyulán a szálláshelyek 15 százaléka foglalható, Budapesten pedig a harmaduk.”

hotel_123rf

A legtelítettebb nap október 31-e, vasárnap lesz a hosszú hétvégén

Fotó: 123rf.com

Átlagosan 15 százalékkal fizetünk többet éjszakánként egy főre ezen a hosszú hétvégén a tavalyi év október 23-ai hosszú hétvégéjéhez képest (tavaly november 1. vasárnapra esett, nem volt hosszú hétvége). Országos viszonylatban átlagosan 10 ezer forintba kerül egy éjszaka egy főnek. Az átlagos foglalási időablak 38 nap, azaz átlagosan ennyi nappal előre már megtették foglalásukat a vendégek. Az ott-tartózkodás átlagos hossza 2 éjszaka. A foglalások harmada hotelbe szól, ötödük apartmanba, szintén közel ötödük vendégházba, 16 százalékuk panzióba és 5 százalékuk egyéb szállástípusba. Minden harmadik hosszú hétvégéző vendég wellness-szálláshelyet választott. A legtelítettebb nap október 31-e, vasárnap lesz.

A szeptemberi lezárt hónap foglalásai is túlszárnyalták az előző két év eredményeit. A foglalások darabszáma 8 százalékkal gyarapodott előző évhez képest. Az éjszakánkénti, fejenkénti átlagár 10 ezer forint volt országos viszonylatban, ami 12,8 százalékos növekedést jelent tavalyhoz viszonyítva.