Újabb rekordokat dönt a Lufthansa Csoport Magyarországon 2015-ben

Forrás: turizmus.com

 2015. december 07. 12:35

Tovább nőtt a Lufthansa Csoport Magyarországon: négy légitársasága, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a SWISS és a Brussels Airlines 2015 első kilenc hónapjában több mint 1 millió utast szállított, amely 7 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakának eredménye.

A növekedés ütemét jól jelzi, hogy 2015 januárja és szeptembere között közel annyian választották a Lufthansa Csoport járatait, mint 2014-ben egész évben. Az egyes légitársaságok közül a Lufthansa mintegy 632 000, a SWISS közel 156 000, az Austrian Airlines 88 000, míg a Brussels Airlines 154 000 légi utast üdvözölhetett a Budapestről induló, vagy oda érkező járatai fedélzetén az első kilenc hónap során. Hasonlóan jó eredményről számolhat be a Germawings/Eurowings a Budapest és a német városok közötti járatain, a légitársaság a bővülés üteme alapján a tavalyi 280 000 utas után idénre már 400 000 utassal számol.

 

A legnagyobb növekedést a tavalyi év után ismét a Brussels Airlines érte el: a légitársaság utasforgalma 28 százalékkal magasabb, ráadásul kilenc hónap alatt több utast szállított 2015-ben, mint 2014 egészében. A Lufthansa is 7% feletti növekedést mondhat magáénak.

A Lufthansa Csoport négy légitársasága összesen heti 115 járatot közlekedtet Budapest és Frankfurt, München, Zürich, Bécs illetve Brüsszel között, míg a Germanwings/Eurowings pedig 33 járatot üzemeltet a magyar főváros és Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, valamint Köln-Bonn között.

A Lufthansa Csoport a 2015-ös évben a Germanwings/Eurowings utasaival együtt a második legnagyobb utasforgalmat adó légitársaság-csoport lett Magyarországon.

„Örvendetes a Lufthansa Csoport további dinamikus fejlődése a magyar piacon, különösen a Lufthansa és a Brussels Airlines növekedése figyelemreméltó, amelyet piacvezető szerepünk is visszaigazol. Utasaink értékelik a magas szintű kiszolgálást, illetve az utasok igényeihez igazított menetrendet, amely következtében például Brüsszelbe immár napi három járattal lehet kényelmesen eljutni." – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője.

„Különösen az amerikai kontinensre irányuló forgalom nőtt, az észak-amerikai útvonalon pedig továbbra is a csoportunk szállítja a legtöbb utast Magyarországról. Ugyanakkor a First Class szolgáltatásokat is értékelik az utasok, ennek forgalma ugyanis 10 százalékkal emelkedett idén" – tette hozzá.

Ám nem csak a hazai utasforgalom bővül: mint azt Klaus Gorny, a Lufthansa müncheni szóvivője elmondta, a német fuvarozó idén az első három negyedévben 1,7 milliárd eurós eredményt ért el, a várakozások szerint év végéig pedig meghaladja nyereségük a 2 milliárd eurót. Mindehhez ráadásul kiváló load factor is tartozik: nyáron a gépek átlagos kihasználtsága 96 százalékot mutatott.

Az eredmények hátterében a csökkenő olajárak, a növekvő kereslet, valamint a flotta megújítására tett intézkedések egyaránt állnak. A Lufthansa ugyanis teljesen megújította hosszú távú flottájának kabinjait és bevezette a premium economy osztályt. Jövő nyártól európai járatain elérhetővé teszi a fedélzeti wifit, és számos új, szabadidős célállomással bővítette a kínálatot. És jövő tavasszal az utasok már igénybe vehetik a müncheni repülőtér 2-es terminálján kialakított új szatelit épületet, amely kimondottan a Lufthansa csoport légitársaságait szolgálja ki.

Fotóhoz képalá:  A fotón balról jobbra: Klaus Gorny (Lufthansa), Antal Gábor (Lufthansa), Ofer Kisch (Lufthansa), Seszták Miklós (nemzeti fejlesztési miniszter), Papp László (polgármester, Debrecen)