Újabb stratégiai megállapodás: a TV2 is népszerűsíti a belföldi turizmust

Forrás: turizmus.com

 2015. május 20. 12:43

Stratégiai megállapodásról írt alá szerződést májusban a TV2 és a Magyar Turizmus Zrt. A TV2 fontosnak tartja, hogy a csatornán helyet kapjon a belföldi turizmus népszerűsítése, a fontos turistalátványosságok bemutatása.

Az együttműködés keretében a jövőben még több programajánló szerepel majd a TV2 műsorán és a Mokka is újra jelentkezik turisztikailag fontos helyszínekről.

A TV2 két társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Yvonne Dederick és Simon Zsolt, illetve a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Faragó Péter írták alá a szerződést a TV2 és a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai együttműködéséről, amelyet mindkét fél fontosnak tart.

 

Faragó Péter elmondta: „A belföldi turizmus népszerűsítése, a belföldi programlehetőségek, különösképpen a Vasárnapi programok ismertetése érdekében minden lehetséges médiapartnerrel, televízió- és rádiócsatornákkal is igyekszünk együttműködni. Két hónappal ezelőtt indítottuk el az itthon.hu oldal tematikus aloldalát, amelyen minden szabad vasárnapra 150-200 programot kínálunk az érdeklődők számára."

A TV2-csoport csatornáin a szoros együttműködés részeként a jövőben különösen hangsúlyosak lesznek a turizmussal kapcsolatos témák és a belföldi turizmus népszerűsítése.

A Magyar Turizmus Zrt. hároméves marketingstratégiájában is fontos célként jelenik meg az ágazat szereplői közötti partnerség, együttműködés megerősítése, a koordinált, közös tevékenység támogatása. A társaság stratégiai együttműködésre törekszik mindazon szervezetekkel, szolgáltatókkal és médiumokkal, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolják Magyarország turisztikai imázsára, a keresletre és a turisták elégedettségére.

A közelmúltban több ilyen megállapodás is született már, köztük a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) vagy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel kötött stratégiai együttműködés. A következő aláírásra május 19-én kerül sor a Hévízi TDM Egyesület és a Magyar Turizmus Zrt. között.