Újabb sztárséf az Air France fedélzetén

Forrás: turizmus.com

 2015. október 04. 18:52

Október elsejétől Francois Adamski gourmet menüsorát kóstolhatják az Air France Business osztályának utasai. Már a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatok mellett számos közép távú járat fedélzetén is elérhetőek a francia ételek.

Mostantól fél éven át a francia légitársaság business osztályának utasai a sztárséf, Francois Adamski ételkreációit kóstolhatják. Az Észak-Franciaországból származó Michelin-csillagos szakács a hagyományos francia gasztronómiát követi, és bár ételei első látásra egyszerűnek tűnhetnek, az ő konyhájában a részleteken van a hangsúly.

Újdonság az Air France kínálatában, hogy most már a hosszú távú járatok mellett a következő célállomások járatainak business osztályán is elérhetőek a gourmet fogások: Algír, Ammán, Athén, Bukarest, Casablanca, Jereván, Isztambul, Kijev, Moszkva, Rabat, Szentpétervár, Szófia, Stockholm, Tel- Aviv, Tunisz.

Az Air France küldetésének érzi a francia gasztronómia megismertetését a világgal, ennek érdekében pedig 2011 óta rendszeresen neves francia séfeket kér fel egy-egy menüsor kidolgozására. A hosszú távú járatok Business osztályának utasai eddig többek között Joël Robuchon, Guy Martin, Michel Roth és Thibaut Ruggeri által készített különlegességeket fogyaszthattak. Az új kooperációnak köszönhetően hat új ínyencség kerül a fedélzeti menübe:

  • Grillezett lazac krémes citromszószban, zöldségkörettel
  • Sült csirke filé répával és zellerrel, kömény supreme öntettel
  • Csirke tajine zöldséges búzadarával, citromzselével
  • Sült kacsa édesburgonya pürével lime mártással
  • Mogyoró krusztában sült tőkehal, pikáns szósszal, zellerrel és gesztenyével
  • Borjú csülök trüffel krémmel és burgonyapürével

Az ínyenc falatok frissességéért a sztárséf mellett a Servair kulináris stúdió felel. A fedélzeten felszolgált ételeket a Servair szakácsai a légi étkeztetés szabályait figyelembe véve állítják össze, hogy az ételek könnyűek, frissek, és kellemes ízűek legyenek.